Da bi pratilo i nabavke manje vrednosti, Ministarstvo finansija spremilo 2,5 miliona evra

Pixabay

Ministarstvo finansija planira da kupi softver za praćenje ugovora potpisanih van portala javnih nabavki i za to je namenilo 297,5 miliona dinara (2,5 miliona evra).

Radi se o ugovorima za nabavke manje vrednosti, koje treba pratiti jer u značajnom procentu učestvuju u ukupnim planiranim sredstvima organizacija javnog sektora, navodi se u tehničkoj specifikaciji. 

Stoga, ministarstvo traži firmu koja će da razvije modul za "evidentiranje" i "praćenje realizacije" ugovora koji su potpisani na osnovu nabavki koje nisu realizovane kroz portal javnih nabavki, odnosno za koje dobavljač nije bio u obavezi da objavljuje na portalu javnih nabavki.  

U tehničkoj specifikaciji se objašnjava da je potrebno da se uspostavi integracija, između ostalog, sa sistemom E-fakture, sa informacionim sistemom za praćenje javnih nabavki Ministarstva finansija, te platformom za poslovno izeštavanje unutar Ministarstva finansija.

"Кako je čitav ekosistem aplikacija Ministarstva finansija, sa kojima je potrebno uspostaviti integracije, zasnovan na Servisno orijentisanoj arhitekturi (SOA), predmetni Softver takođe mora da bude zasnovan na istoj arhitekturi baziranoj na mikroservisima", piše u specifikaciji. 

Ministarstvo finansija razvija plaformu za analizu javnih nabavki
Javne nabavke i međudržavni sporazumi: Kako se troši novac građana Srbije?
Javne nabavke u Nemačkoj, između poslovne tajne i transparentnosti

Zbog toga, ponuđač treba da ima potvrdu proizvođača (ili ovlašćenog predstavnika proizvođača) informacionog sistema Ministarstva finansija "Platforme za konsolidaciju podataka i poslovno izveštavanje" u okviru Ministarstva finansija o kompatibilnosti ponuđenog softverskog rešenja i mogućnosti integracije sa Platformom za konsolidaciju podataka i poslovno izveštavanje i povezanih uprava, piše u kriterijumima za izbor privrednog subjekta. 

Ponuđeno softversko rešenje treba da bude kompatibilno i sa Platformom za praćenje realizacije javnih nabavki u okviru Ministarstva finansija, pa je potrebna potvrda i njenog proizvođača ili ovlašćenog predstavnika proizvođača. 

Traži se i autorizacija/ovlašćenje od proizvođača ili ovlašćenog predstavnika proizvođača za podugovaranje Oracle konsultantskih servisa

Ponuđač u vreme podnošenja ponude treba da ima najmanje jednu uspešnu izvršenu integraciju poslovnog softverskog sistema (Enterprise rešenja) sa sistemom za poslovno izveštavanje u poslednje tri godine i minimalne vrednosti sto miliona dinara sa PDV-om. 

Rok za podnošenje ponuda je 2. septembar. 

Ministrastvo finansija je sredinim jula oglasilo tender za razvoj platforme za pregled i analizu podataka iz javnih nabavki, vredan 420,8 miliona dinara (oko 3,5 miliona evra).


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.