Srbija

16.09.2023. 09:00

Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

Da li su piva sa voćnim ukusima niskoalkoholna pića ili ne?

Foto: Pixabay

Srbija

16.09.2023. 09:00

Da li se osvežavajuća pića koja se sastoje od mešavina piva i bezalkoholnog pića koja se prodaju u marketima mogu smatrati niskoalkoholnim pićem ili pivom? Alkoholnim pićima smatraju se sve vrste piva, osim bezalkoholnog piva koje sadrži do 0,5 odsto alkohola, bez obzira na način pakovanja, objašnjava se u Biltenu Ministarstva finansija.

Proizvod „Garage Hard Lemon“ koji je mešavina 43,8 odsto piva i 56,2 odsto osvežavajućeg bezalkoholnog pića (četiri odsto alkohola u gotovom proizvodu), i „Garage Hard Lingonbery“ (49 odsto piva i 51 odsto osvežavajućeg bezalkoholnog pića) svrstavaju se u kategoriju niskoalkoholnih pića, piše u Biltenu Ministarstva finansija.

Niskoalkoholnim pićima u skladu sa Zakonom smatraju se niskoalkoholna pića koja sadrže više od 1,2 odsto vol alkohola, a najviše 15 odsto vol alkohola, koja se proizvode od voćnih sokova, piše u Biltenu Ministarstva finansija.

„Piće „Garage Hardcore Cherry“ koje se sastoji od 64 odsto piva i 36 odsto bezalkoholnog pića (šest odsto alkohola u gotovom proizvodu), prema našem mišljenju, svrstava se u kategoriju piva kojim se u skladu sa Zakonom smatraju sve vrste piva, osim bezalkoholnog piva koje sadrži do 0,5 odsto alkohola“, navodi se u Biltenu.

Fiskalna pravila važe i u pivari

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.