Srbija

09.03.2017. 13:56

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Direktor UNICEF-a: Vlada Srbije da ulaže u decu kao najvažniji resurs

Srbija

09.03.2017. 13:56

Vlada Srbije trebalo bi dodatno da se fokusira na stratešku važnost ulaganja u ljudski kapital, a naročito u decu kao najvažniji resurs u državi, izjavio je danas direktor Unicefa u Srbiji Mišel Sen Lot.

„Ako su deca zdrava, obrazovana, obučena da rade i sposobna da zarade pristojnu platu, onda su i osnažena da zadovolje svoje osnovne potrebe i budu uspešna, a koristi od toga će imati i čitavo društvo“, rekao je on na Kopaonik biznis forumu.

Ocenio je da svako dete mora da ima mogućnost da raste, razvija svoje veštine i potencijale i doprinosi svojoj porodici i zajednici.

Prema njegovim rečima, održiv razvoj je moguć samo ako ga nastave buduće generacije i zato je ulaganje u zdravlje, obrazovanje i fizički, emotivni i kognitivni razvoj dece istinsko ulaganje u buduće generacije, privredu i radnu snagu, koji pokreću razvoj svake zemlje.

Za ostvarenje neophodnih reformi, potrebno je voditi računa prilikom restrukturiranja javnog sektora, rekao je Sen Lot na panelu „Društvena inkluzivnost i inkluzivnost u odnosu na prirodu i perspektive mladih“.

„Ne bi bilo dobro smanjiti obim usluga koje su se pokazale kao korisne, efikasne i isplative, kao što su one koje pružaju porodični saradnici, patronažne sestre, i romske zdravstvene medijatorke. To su usluge koje su ključne za razvoj ljudskih resursa i od suštinske su važnosti za promene koje želimo da sprovedemo“, istakao je Sen Lot.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.