Vesti iz zemlje

14.03.2016. 10:38

Dnevnik

Autor: Nova Ekonomija

Direktori će odgovarati zbog neisplaćenih zarada

Tokom prošle godine Inspektorat za rad obavio je 35.103 kontrole u oblasti radnih odnosa i utvrdio 2.215 slučajeva koji se odnose na probleme sa isplatom plata i naknada radnicima.

Na osnovu tih nalaza, Ministarstvo rada, zapošljavanja, boračke i socijalne politike je protiv 1.976 poslodavaca podnelo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka i to upravo zato što radnicima nisu isplatili platu. 

U nekim slučajevima jedna prijava protiv direktora firme odnosila se na probleme sa platama i po nekoliko desetina radnika. 

Prema podacima Ministarstva rada, najviše problema sa platama pravili su direktori u proizvodnji metala, mašina, obuće, hrane, ali na listi problematičnih su i gazde u građevinarstvu, ugostiteljstvu i trgovini.

Zakonski nesavesne gazde mogu biti kažnjene novčano, ali to ne znači da će radnici automatski dobiti svoje zarađene i neisplaćene plate. 

Naime, prema zakonu, kazna u slučaju neisplaćivanja plata iznosi od 800.000 dinara pa do dva miliona dinara za pravno lice i još između 50.000 i 150.000 dinara za odgovorno lice u firmi. Kazna za preduzetnike je između 300.000 i 500.000 dinara.

Međutim, čak i da država naplati ove novčane iznose od odgovornih lica i firmi ne mora da znači da će radnicima biti isplaćene zaostale plate. U tom slučaju radnicima ostaje mogućnost da naplatu potraže na sudu ili uz pomoć izvršitelja, ali pod uslovom da imaju  dokumentaciju o neisplaćenim zaradama. Postojanje obračunskog lista je uslov i za naplatu zaostale plate pred sudom.

Zbog toga što je poslodavci ne izdaju obračunski listić, mada su obavezni to da učine čak i onda kada nemaju novac za platu, mnogi radnici ne mogu sudski da naplate svoju zaradu. To je i razlog zbog kojeg radnici ne mogu da se obrate izvršiteljima, koji bi uz postajanje dokumentacije i dokaza mogli za kratko vreme, uz određenu proviziju, da naplate dugovanja na ime plata. Kada bi radnici imali dokaze o neisplaćenim platama i valjanu dokumentaciju bilo bi dovoljno da je daju izvršitelju, a on ima mogućnost da, čak i uz prodaju imovine, izvuče novac za zaposlene.

Spor oko neisplaćenih plata može se rešiti, mada naši radnici o tome nisu dovoljno obavešteni. Problem može da reši i Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova. Preko nje poslodavci i zaposleni, bilo u javnom bilo u privatnom sektoru, mogu besplatno da reše svaki radni spor, pa i neisplaćene plate. Reč je o vansudskom, alternativnom vidu rešavanja radnih sporova koji je predviđen Zakonom o mirnom rešavanju radnih sporova i koji postoji već celu deceniju.

Postupci u kojima se traži mirno rešenje, kada su u pitanju individualni sporovi između poslodavca i zaposlenog, pokreću se ili zajedničkim predlogom ili predlogom jedne strane Agenciji, koja u ovom drugom slučaju, poziva drugu stranu da se izjasni da li prihvata mirno rešavanje spora. To, pak, znači da radnik, koji se žali zbog toga što nije dobio platu, uz posredovanje Agencije može direktno da se dogovori sa gazdom o datumu i načinu isplate. 

Postupkom za mirno rešavanje radnog spora rukovodi arbitar, i što je najvažnije radnike to ništa ne košta.

Prema statističkim podacima u Srbiji je trenutno u toku 40.000 radnih sporova koji se vode pred sudovima, dok je za 10 godina rada Agencije učešće miritelja i arbitra bilo zatraženo u svega 13.500 slučajeva, Za razliku od sudskog postupka, koji se pokreće tužbom uz plaćanje sudske takse, ovaj je potpuno besplatan i ne zahteva angažovanje advokata. Takođe, daje stranama u sporu mogućnost dogovora oko dinamike isplate neisplaćenih dugovanja.

 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.