Vesti iz zemlje

06.06.2024. 11:06

Nova ekonomija

Autor: Nevena Petaković

Dizajniranje paviljona Srbije za „EXPO 2027“ koštaće deset miliona dinara

expo 2027 belgrade serbia Foto: Vlada Srbije

Izrada dizajna paviljona Republike Srbije za „EXPO 2027“ u Beogradu, sa pratećim savetodavnim uslugama, koštaće oko deset miliona dinara (oko 85.000 evra), vidi se na Portalu javnih nabavki. Rok za podnošenje ponuda je 14. jun u 12 časova, a rok za završetak posla 90 dana od zaključenja ugovora.

Uz samu ponudu, ponuđači su dužni da dostave i skicu predloga dizajna paviljona (tekstualno i vizuelno obrazloženje koncepta autorskog rada), kao i eksterijera i enterijera objekta (3D render objekta).

„Skica mora da sadrži i okvirnu cenu realizacije tj. izgradnje objekta na osnovu dizajna paviljona Republike Srbije za ‘EXPO 2027 BEOGRAD’ bez PDV-a. Ponude ponuđača koji uz ponudu ne dostave traženu skicu biće odbijene kao neprihvatljive“, piše u tenderskoj dokumentaciji.

Sam objekat paviljona treba da sadrži osam celina: multifunkcionalni prostor, galerijski/izložbeni prostor, edukativni sadržaj, administracija, tehničke prostorije, uslužni prostori, logistika, komunikacije.

Foto: Printskrin/Tehnička dokumentacija/Portal javnih nabavki

Orijentaciono, objekat treba da ima podrum, prizemlje i osam spratova, dok maksimalna visina objekta  treba da bude 60 metara.

Pravo učešća na ovom tenderu ima ponuđač koji u vreme podnošenje ponude ima najmanje tri zaposlena ili angažovana lica koja će učestvovati u izvršenju traženih usluga. 

Od toga, barem jedno lice treba da ima akademsko zvanje iz oblasti audiovizuelne produkcije, sa minimum deset godina iskustva, a koje je već kao autor predstavljalo Srbiju na minimum dva međunarodna događaja ili izložbe, uz autorstvo minimum dve postavke u muzejima.

Takođe, minimum jedno lice treba da ima zvanje diplomirani inženjer arhitekture sa minimum pet godina radnog iskustva, u okviru kojeg ima učešće na minimum jednoj reprezentativnoj međunarodnoj izložbi kao što je EKSPO, Bijenale arhitekture i slično.

Takođe, minimum jedno lice treba da ima zvanje diplomirani dizajner enterijera i nameštaja sa minimum pet godina iskustva i koje je autor ili koautor minimum jednog dizajna enterijera F&B (food and beverage service) dela izložbenog prostora, a koje je istovremeno i autor ili koautor minimum dva projekta dizajna enterijera F&B sadržaja međunarodnih hotelskih ili ugostiteljskih lanaca.

U junu 2023. godine Srbija je izabrana za domaćina specijalizovane izložbe EXPO 2027 koja se organizuje pod pokroviteljstvom Međunarodnog biroa za izložbe (Bureau International des Expositions – BIE).

Izložba će biti organizovana od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine, sa temom „Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve“.

Organizator izložbe je u potpusnosti odgovoran za izgradnju izložbenog prostora, a učesnicima treba da bude obezbeđen paviljonski prostor.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.