FOTO: Pexels

Do fakultetske diplome za tri meseca

FOTO: Pexels
Srbija će sledeće godine dobiti prve stručnjake sa završenim kratkim programima studija koji mogu trajati od tri do 18 meseci, pišu Večernje novosti. 

Na ove programe  koji mogu da se menjaju u skladu sa zahtevima tržišta i potrebama poslodavaca, može da se upiše svako ko ima završenu četvorogodišnju srednju školu i želi da se usavrši u nekoj oblasti. Mogu da ih upišu i oni sa završenom višom ili visokom spremom ako žele da steknu konkretne veštine potrebno za posao.

U ministarstvu prosvete očekuju da će najveće interesovanje biti za IT, web dizajn i sticanje menadžerskih i liderskih veština.

Na osnovu Pravilnika o organizovanju, sprovođenju i organizovanju sertifikata za kratke programe studija, fakulteti mogu da pripreme kratke programe i da ih dostave Nacionalnom savetu za visoko obrazovanje, Već sledeće godine se očekuju prvi sertifikati u rangu fakultetskih diploma.  


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.