Vesti iz zemlje

10.05.2018. 15:12

NE

Autor: Nova Ekonomija

Donacija od 50.000 evra iz Kuvajta, Bahreina, Katara i Sudijske Arabije

Svoju podršku programu Rani razvoj deteta, koji UNICEF sprovodi na teritoriji Srbije, kompanija VODAVODA je dodatno ojačala uključivanjem svojih partnera za zemlje Zaliva (Kuvajt, Bahrein, Katar, Saudijska Arabija) koji su donirali 50,000 dolara za decu Srbije. Ček sa donacijom su direktoru UNICEF-a Michelu Saint-Lotu uručili Abdulaziz Abden, generalni menadžer Caro General Trading i Vojin Đorđević, creator Brenda VODAVODA, tokom nedavne posete kancelariji UNICEF.

Ova sredstava biće preusmerena za podršku službi neonatologije u Nišu i za deo kampanje Svaki trenutak je važan.

„Program Rani razvoj deteta se fokusira na tri oblasti: kvalitetne i dostupne zdravstvene usluge, predškolsko obrazovanje i zaštita dece od najranijeg uzrasta. Podrška privatnog sektora nam je dragocena, jer smo zahvaljujući toj podršci već obezbedili unapređenje kapaciteta usluga u 11 opština u Srbiji. Donacija kompanija iz zemalja Zaliva i njihovog partnera u našoj zemlji, brenda VODAVODA će nam omogućiti da pomognemo unapređenje uslova za lečenje prevremeno rođene dece u Kliničkim centru u Nišu. Zahvaljujemo ovim kompanijama koje su prepoznale značaj ulaganja u programe ranog razvoja deteta“, rekao je Michel Saint Lot, direktor UNICEF-a u Srbiji.

Privrednici iz Kuvajta, Bahreina, Katara i Saudijske Arabije su istakli da je društveno odgovorno poslovanje bitan deo biznis kulture u ovom delu sveta gde oni posluju i da im je zadovoljstvo što mogu da pomognu.

„Naš posao se ne vrti samo oko novca, već i oko odgovornosti. Pomoći deci je pre svega naša nacionalna odgovornost, a zatim tu priču želimo da proširimo na ceo svet. Prvo smo krenuli od Kuvajta, a zatim smo pomagali i Siriji i Africi, a kako volimo Srbiju, odlučili smo da I deci u ovoj zemlji omogoćimo zdravo detinjstvo. To je jedino ispravno i dobro, pozivamo sve kompanije u Srbiji i širom sveta da se uključe“, izjavio je Abdulaziz Abden, generalni menadžer Caro General Trading
iz Kuvajta, tokom boravka u Beogradu.

„Osnovni motiv da pomognemo je taj što mi kao kompanija shvatamo koliko je značajan rani razvoj deteta za čitavo jedno društvo jer su deca naša budućnost. Posebno nam je drago što su naši partneri iz Kuvajta prepoznali taj značaj i što su odlučiil da jednom skromnom na Twitter-u i Facebook-u donacijom omoguće srećnije detinjsvo deci u Srbiji“, istakao je Vojin Đorđević, kreator brenda VODAVODA.

Preduzetnici iz Kuvajta su na ideju da doniraju UNICEF-u u Srbiji došli nakon započete saradnje sa kompanijom VODAVODA, za čije potrebe distribuiraju proizvode u ovom delu sveta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.