Vesti iz zemlje

11.12.2020. 04:37

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

DRI: Brojne nepravilnosti u radu Opštine Petrovac na Mlavi

Opština...

Foto: Pixabay

Opština Petrovac na Mlavi je u 2018. i 2019. godini nabavila dobra, usluge ili radove vredne 28,17 miliona dinara bez sprovođenja tendera, navodi Državna revizorska institucija (DRI). Prilikom sprovođenja javnih nabavki, opštinske vlasti nisu  postupile u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama u iznosu od 180,52 miliona dinara, a isplatile su najmanje 1,47 miliona dinara zaposlenima više od propisanog iznosa.

DRI je u funkcionisanju ove opštine pronašla i druge nepravilnosti. Prilikom sprovođenja postupaka javnih nabavki, Opština Petrovac na Mlavi je zaključila ugovore a da u njima nije navodila rokove za završetak radova ili trajanja ugovora, nije navodila robni znak bez korišćenja reči „ili odgovarajuće“, a zaključila je ugovore a nije odbila neprihvatljive ponude.

Dodatno, konkursnom dokumentacijom u Modelu ugovora nije navodila ukupnu vrednost, već je ostavljeno naručiocu da naknadno upiše vrednost, a u konkursnoj dokumentaciji nije navodila mesto isporuke dobra.

Primenom pogrešno utvrđenih koeficijenata, indirektni korisnici budžetskih sredstava i to: Ustanova Sportski centar „Petrovac na Mlavi“ i Javna ustanova „Direkcija za omladinu i sport“ Petrovac na Mlavi su izvršili rashode zaposlenima više od propisanog iznosa,

Revizori su, između ostalog, utvrdili da je Načelnik Opštinske uprave donosio rešenje o prekovremenom radu na osnovu sopstvenog saznanja o potrebi za prekovremenim radom ili usmenog obaveštenja rukovodioca odeljenja ili šefa odseka, a da zaposleni nisu dostavljali Izveštaj o izvršenom prekovremenom radu, odnosno izveštaje o izvršenom poslu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.