Srbija

11.08.2016. 14:12

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

‘Dunav osiguranje’ zaključilo više od 100.000 polisa putnih osiguranja

Srbija

11.08.2016. 14:12

U prvom polugođu ove godine Kompanija Dunav osiguranje ostvarila je značajan iskorak u kvalitetu i obimu usluga putničkog zdravstvenog osiguranja. To je rezultiralo i povećanim interesovanjem osiguranika za zaključivanje tih polisa, koji je premašio 103.000, izjavila je Jugoslava Smiljković Stojanović, zadužena za odnose s medijima u Kompaniji Dunav osiguranje.

Visina premije za dobrovoljno putničko zdravstveno osiguranje u periodu od januara do juna ove godine iznosila je oko 150 miliona dinara, dok je u istom periodu prošle godine premija domašila sumu od oko 128 miliona dinara, što predstavlja rast od 16 odsto. 

„U istom periodu premija putnog osiguranja sa asistencijom ima trend rasta i dostigla je iznos viši od 1,1 milion dinara ili 76,51 procenat više od rezultata ostvarenog u prvom polugođu lane. Osiguranje pomoći na putu na kraju prvog polugođa 2016. inkasiralo je oko 3,5 miliona dinara, dok je za prvih šest meseci prošle godine iznos premije bio nešto viši od 1,7 miliona dinara“, navodi Smiljković Stojanović.

Broj zaključenih polisa za ovu vrstu osiguranja povećan je za 96 odsto. 

Dunav osiguranje je u periodu od januara do juna ove godine osiguranicima isplatilo, po osnovu polisa putnih osiguranja i pomoći na putu, oko 44 miliona dinara na ime naknade šteta. Kompaniji je u istom periodu prijavljeno 2.320 šteta, odnosno 375 šteta manje nego u istom periodu 2015. godine.

„Posebni uslovi prodaje paketa putnog i putničkog zdravstvenog osiguranja Kompanije Dunav važiće do 30. septembra ove godine. U zavisnosti od obima pokrića, osiguranici koji zaključe ugovor o paketu putnog osiguranja za poslovna i turistička putovanja u inostranstvo koja u kontinuitetu ne traju duže od 90 dana stiču pravo na popust od 15 odsto na premiju osiguranja ukoliko se zaključi samo osnovno osiguravajuće pokriće putničko zdravstveno osiguranje,osiguranje od posledica nesrećnog slučaja – nezgode i osiguranje od građanske odgovornosti“, kaže naša sagovornica.

Popust od 20 odsto na osiguravajuću premiju nastupa ako se uz osnovno pokriće ugovori jedno ili oba dopunska pokrića, i to za rizik od otkaza putovanja i za osiguranje prtljaga.

Osiguranicima koji zaključe ugovor o putničkom zdravstvenom osiguranju za poslovna i turistička putovanja u inostranstvo koja u kontinuitetu ne traju duže od 30 dana odobrava se popust od 10 odsto. 

„Pored ovoga, klijentima su odobrene i dodatne pogodnosti, i to popust na cenu međunarodne karte osiguranja, koja iznosi 1.800 dinara, kao i 30 odsto popusta na premiju osiguranja pomoći na putu. Ovu ponudu čini kompletnom i zaključenje kratkoročne polise kombinovanog osiguranja domaćinstva za period trajanja godišnjeg odmora po specijalnoj ceni putem paketa letnja čuvarkuća“, ističe Jugoslava Smiljković Stojanović.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.