Vesti iz zemlje

05.12.2013. 09:34

Novosti

Autor: Nova Ekonomija

EDB čoveku greškom poslala račun od 15.000 evra

Dušanu Drljači Elektrodustribucija Beograd je greškom poslala račun za struju od 1,7 miliona dinara.
Kada mu je pre desetak dana stigao račun za struju u lokalu u Ljermontovljevoj 19, vlasnik Dušan Drljača umalo nije pao u nesvest. Elektrodistribucija Beograd, po izvodu iz 21. novembra, duži ga za 1,7 milion dinara, odnosno oko 15.000 evra, pišu „Večernje novosti“.
Posle dve nedelje pakla, dok je pokušavao da u EDB dobije suvislo objašnjenje, objasni da nije moguća tolika potrošnja u lokalu koji i ne radi, u utorak je Drljača, ali tek pošto je redakcija „Novosti“ zatražila odgovor, iz EDB dobio izvinjenje i priznanje da je greška njihova.
Problem sa brojilom lokala i neobično velikom potrošnjom počeo je računom za period od 27. marta do 26. aprila – 55.697 dinara. 
„Iznenadio sam se i pretpostavio da sa satom nešto nije u redu, jer su nam svi računi od kada se struja vodi na mene, marta 2011. godine, iznosili oko 1.500 dinara“, kaže Dušan Drljača. 
„Sve obaveze smo redovno izmirivali. Inače, prostor koristim kao magacin, ostavu vrlo retko. Primetio sam da se sat okretao vrtoglavom brzinom, i za naredne dve nedelje potrošnja je dostigla navodnih 107.233 kilovata. Više puta smo zvali EDB, a konačno skidaju sat 20. maja i odnose na baždarenje“, navodi on. 
Kako Drljača kaže, sat je odnet na proveru u Direkciju za merenje i dragocene metale Ministarstva finansija. Javljeno im je da je sa satom sve u redu. Nakon toga, dolaze normalni računi do 21. novembra, kada stiže obaveštenje o stanju obaveza prema EDB i zaduženjem za naplatu od 1.722.419,28 dinara. 
„Otišao sam sa suprugom u EDB da nam objasne o čemu se radi, bili smo van sebe. Međutim, tamo su nas slali iz jedne u drugu kancelariju, pa nam zakazali razgovor za tri dana. A kada smo došli, primio nas je pomoćnik direktora te službe za virmanske potrošače, da nam objasni kako da platimo račun na rate. Posle rasprave, obezbeđenje nas je izbacilo napolje“, kaže Drljača. 
Iz Elektrodistribucije Beograd su se izvinili zbog greške, a vlasnike brojila obavestili da će im stići novi račun sa ispravljenim brojevima. Bez milionskog predloga ispred. 
„Pre puštanja redovnih računa, radi se kontrolni obračun koji nam signalizira sve nelogičnosti i takvi računi idu na ponovnu proveru. Ovde se radilo o doplatnom računu koji je urađen na osnovu izveštaja sa ispitivanja i stvarnih vrednosti očitanih u laboratoriji. Detaljnom analizom uočili smo grešku i uvideli propust koji je odmah ispravljen“, kažu u EDB.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Mislim da bi neki lektor mogao da proveri vaše članke pre objavljaivanja, ovaj je pun grešaka, poput „nacističnog režima“, „zagovornih“ umesto zagovornik, „Geštapo“, i kao šlag na tortu rečenica „Na toj konferenciji potpisan je prekid sukoba u Vijetnamskom ratu.“

    Od vas očekujem više, a u poslednje vreme sve je više grešaka, a ovaj članak me toliko iznervirao da sam vam poslao i ovaj komentar…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.