Srbija

26.06.2018. 10:53

N1

Autor: Nova Ekonomija

Ekonomski fakultet dobio ACCA akreditaciju

Srbija

26.06.2018. 10:53

Ekonomski fakultet u Beogradu dobio je ACCA akreditaciju međunarodne profesionalne asocijacije računovođa, koja studentima tog fakulteta omogućava priznavanje pet ispita za sticanje globalno priznate ACCA kvalifikacije.

ACCA je globalna računovodstvena profesionalna asocijacija sa više od 200 hiljada članova širom sveta. Bavi se profesionalnom edukacijom i omogućava onima koji svoju karijeru vide u računovodstvu i finansijama, sticanje veština u okvirima priznate ACCA kvalifikacije. O tome je za Infobiz govorio Saša Ranđelović sa Ekonomskog fakulteta.

Govoreći o tome šta globalna ACCA akreditacija omogućava studentima Ekonomskog fakulteta, Ranđelović je rekao da ona predstavlja eksternu verifikaciju kvaliteta studija iz oblasti računovodstva, revizije i finansijskog upravljanja, na tom fakultetu. 

„Studenti diplomiranjem stiču pravo oslobađanja od čak 5 ACCA ispita, od ukupno 9 ispita F nivoa, što je najveće oslobođenje koje studenti jednog fakulteta iz Srbije dobijaju kada polažu ispite neophodne za dobijanje ove prestižne međunarodne kvalifikacije. Ova akreditacija omogućava studentima da već tokom treće i četvrte godine studija krenu u proces sticanja ove međunarodne kvalifikacije po ubzanom programu i znatno povoljnijim uslovima“, rekao je.

Objasnio je da su ispunjeni određeni standardi da bi Ekonomski fakultet dobio tu akreditaciju.

„Kroz čitav proces je vršena provera kvaliteta nastavnih sadržaja na ekonomskom fakultetu, odnosno usklađenosti nastavnih sadržaja sa znanjim ai veštinama koje su potrebne na međunarodnom tržištu rada iz ove oblasti. To je podrazumevalo proveru toga da li su naši sadržaji predmeta iz ovih oblasti u potpunosti usklađeni sa savremenim zahtevima tržišta“, rekao je Ranđelović.

Dodao je da studenti te kvalifikacije stiču kroz studije na Ekonomskom fakultetu, pre svega smer računovodstvo, revizija i finansijko upravljanje.

„Oni kada polože sve ispite predviđene našim nastavnim programom dobijaju oslobođenje od 5 ispita i kreću u pripreme za polaganje ostala 4 ispita F nivoa. Studenti kada se pojave sa našom diplomom – s obzirom na to da je ona sada ACCA verifikovana iz ove oblasti, to će biti signal i na domaćem tržištu rada i na svetskom, da su prošli kroz studije koje su svetskog nivoa kvaliteta“, rekao je Saša Ranđelović.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.