Srbija

30.06.2023. 14:31

Autor: Katarina Baletić

EPS zaposlenima uplaćuje privatno zdravstveno, tender od 900.000 evra

Foto: MaxPixel

Srbija

30.06.2023. 14:31

Lekarsko odelo

Elektroprivreda Srbije (EPS) raspisala je javnu nabavku za usluge dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja. Tenderom se traže osiguravajuće kuće koje će osigurati zaposlene EPS-a u slučaju lečenja težih bolesti i hiruških intervencija.

Tehničkom specifikacijom je predviđeno da svih 19.736 zaposlenih budu osigrani na do 250.000 dinara troškova u slučaju lečenja.

Predviđena je celokupna osigurana suma za lečenje malignih tumora, moždanih udara, infarkta miokarda, bakterijskih meningitisa, transplatacije ograna, embolije pluća, encefalitisa i lajamske bolesti.

Polovina osigurane sume prevdiđa se u slučaju lečenja benignog tumora mozka, epilepsije, vanmaterične trudnoće, hepatitisa B, hepatitisa C, ciroze jetre, hronične opstruktivne bolesti pluća, otkazivanja rada bubrega, malignog oboljenja kože, težeg oblika perforacije gastrointestinalnogtrakta, težeg obloljenja žlezda sa unutrašnjim lučenjem i težih posledica sepse.

U slučaju hiruških intervencija osigurana je celokupna suma od 250.000 dinara.

Privatnim zdravegvenim osiguranje pokriveni su svi EPS-ovi zaposleni, bez obzira da li su zaposleni na neodređemno ili određeno vreme.

EPS osiguravča traži na period od dve godine.

Ukupna procenjena vrednost tendera je 104,8 miliona dinara (892.200 evra), što je oko 5.300 dinara po jednom zaposlenom.

Predviđeno je da na osnovu ugovora o javnoj nabavci, svi ogranizacioni delovi EPS-a zaključuju pojedinačne polise osiguranja.

Ugovor koji je podrazumevao iste uslove zdravstvenog osiguranja EPS je 2021. godine ugovorio sa Dunav osiguranjem, DDOR i Globos osiguranjem.

Vrednost ugovora tada je bila 120,2 miliona dinara (1,1 milion evra), što je nešto više nego sada.

Razlog za to je više zaposlenih u EPS-u 2021. godine, ali i nešto veći trošak po jednom zaposlenom (oko 5.900 naspram 5.300 dinara ove godine).

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.