Er Srbija ketering, kompanija čiji je stopostotni vlasnik nacionalna avio-kompanija Srbije, prošao je zahtevnu međunarodno priznatu proveru bezbednosti hrane.
Kompanija je ispunila sve standarde HAČP, globalnog sistema za ocenjivanje upravljanja, pripreme i čuvanja hrane u prehrambenoj industriji.
Kako je saopštio je domaći avio-prevoznik, provera je bila fokusirana na sisteme i procese koji se primenjuju da bi se obezbedilo održavanje strogih standarda kuhinje, kao što su obeležavanje hrane datumom i rokom trajanja, kao i čuvanje na hladnom mestu i kontrola temperature.
HAČP verifikaciju su obavili stručnjaci za hranu iz kompanije SGS Srbija, podružnice vodeće svetske kompanije za inspekciju, verifikaciju, testiranje i sertifikaciju.
„To što smo prošli HAČP proveru je fantastično dostignuće našeg ketering tima, koji ukazuje na njihovu posvećenost najvišem nivou bezbednosti hrane“, izjavio je Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije.
Ističući da je Er Srbija poznata po kvalitetnim obrocima na letu, koji se pripremaju od svežih i domaćih sastojaka, on je dodao da ovom sertifikacijom kompanija pokazuje da bezbednost hrane čini značajan deo njenog lanca proizvodnje hrane.
„Gosti mogu da uživaju u širokom izboru ukusnih jela znajući da su pripremljena na bezbedan i higijenski ispravan način, od trenutka kada se sastojci dostavljaju u Er Srbija ketering, do trenutka kada se služe na našim avionima“, rekao je Kondić.
Kako je dodao, sertifikacija je rezultat višemesečnog rada i odražava profesionalizam ketering tima Er Srbije i posvećenost kompanije uspostavljanju najbolje svetske prakse u svim segmentima njenog poslovanja.
Er Srbija ketering priprema gotovo 14.000 obroka svakoga dana, uključujući i sve obroke koji se služe na njenim letovima.
Pomislih da gostuje Mila Jovović iz petog elementa