EU kroz program IPA II finansira lokalne projekte za inkluziju Roma

Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) objavila je poziv za podnošenje predloga projekata u okviru Programa Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma, koji finansira Evropska unija kroz Program IPA 2016 (IPA II).

Ukupni okvirni iznos koji će se staviti na raspolaganje u okviru ovog poziva za dostavljanje predloga projekta je 2 miliona evra.

Teme za podnošenje predloga projekata:

- Inicijative za aktivno zapošljavanje romskog stanovništva, uz predviđena sredstva od 1,4 miliona evra koja će biti dodeljena za projekte koji predlažu zapošljavanje romskog stanovništva.

- Borba protiv diskriminacije i promovisanje ravnopravnosti romskog stanovništva, uz predviđena sredstva od 600.000 evra, koja će biti dodeljena za projekte koji podržavaju borbu protiv diskriminacije i ravnopravnost romskog stanovništva.

Vrednost projekata može biti od 40.000 do 60.000 evra.

Glavni korisnici su lokalne samouprave – gradovi i opštine u Srbiji, uz obavezno partnerstvo sa civilnim sektorom.

Krajnji rok za dostavljanje predloga projekata je 18. februar 2019. godine.

Koncepte predloga projekata potrebno je dostaviti na engleskom jeziku, dok se kompletna prijava predloga projekta može dostaviti na engleskom ili srpskom jeziku.
Smernice za aplikante i sva prateća dokumentacija dostupne su za preuzimanje na stranici Programa Podrška EU inkluziji Roma – Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara