Foto: ITQI, Agranela

Evo pet proizvoda iz Srbije koji su po ukusu Brisela (FOTO)

Foto: ITQI, Agranela

Nedavno smo pisali o domaćim firmama čiji su proizvodi dobili nagrade za prvoklasan ukus (Superior Taste Award) međunarodnog instituta za ukus iz Brisela. Nova ekonomija je stupila u kontakt sa firmama, čiji proizvodi su dobili nagradu. 

PROČITAJTE JOŠ:

Čuveni svetski institut za ukus nagradio pet srpskih prehrambenih proizvoda

Proizvode ocenjuju timovi koji se sastoje od profesionalnih kuvara i somelijea, a svaki proizvod koji dobije skor viši od 70 procenata dobija odgovarajući rang i zvezdicu:

*** Tri zvezdice dobijaju proizvodi koji ostvare preko 90%

** Dve zvezdice dobijaju oni čija je ocena od 80 do 90%                

*Jednu zvezdicu dobijaju oni koji ostvare ocenu od 70 do 80%

Za ovu prestižnu nagradu se mogu prijaviti firme iz celog sveta, a ove godine je pet kompanija iz Srbije našlo svoje mesto među nagrađenima.  

Evo koji proizvodi su u pitanju i ko ih proizvodi:

Kompanija: Agranela iz Valjeva

Nagrađeni proizvod: Suve šljive bez konzervansa

 

Agranela.nova

FOTO: Agranela

Kompanija sa sedištem u Valjevu posluje od 2003. godine, a bavi se otkupom, preradom, pakovanjem i plasmanom proizvoda od voća na domaće i strano tržište.

Njihov proizvod je ocenjen sa dve zlatne zvezde. Ova ocena znači da je proizvod ocenjen kao izuzetan ("Remarkable product"), i da je prosečna ocena na testiranju bila između 80% i 90% od mogućih 100%.

Iz kompanije kažu da su ponosni na činjenicu da je kvalitet i ukus suve šljive bez konzervansa Agranela kompanije prepoznat na evropskom nivou i da je dobio svoju potvrdu iz oblasti kvaliteta proizvoda: „Svojim prepoznatljivim ukusom i kvalitetom kreirali smo posebnu vezu sa potrošačima, koja je osnov njihovog poverenja, ali ujedno i naš najveći kapital koji i danas nadograđujemo i čiju potvrdu smo dobili i od strane stručne javnosti Evrope."

Kompanija: Real Red Raspberry

Nagrađeni proizvod: Namaz od maline

Real.red

FOTO: Real Red Raspberry

Real Red Raspberry je porodična firma iz Bečeja, koju vode otac i ćerka Živko i Tatjana Avramov. Oni su 2016. godine počeli da proizvode proizvode visokog kvaliteta u kojima se nalazi visok procenat maline.

U kompaniji navode da je u njihovom biznisu sve u kvalitetnim malinama i da se svaka plantaža pažljivo neguje kroz najmoderniju tehnologiju zaštite i berbe. Dodaju da je kvalitet zagarantovan i da se proizvodnja, prerada i skladištenje vrši po najvišim standardima uz superviziju porodice, koja vodi kompaniju.

Kompanija: Ecovital

Nagrađeni proizvod: Hladno ceđeno ulje od bundeve

ekovital.bundevino%20ulje

FOTO: Ecovital

Ecovital je porodična firma osnovana 2009. godine koja se nalazi u selu Bikić Do u opštini Šid, na obroncima Fruške gore. Bave se proizvodnjom hladno ceđenih i nerafinisanih ulja, biljnih namaza i proteinskog brašna od uljanih kultura.

Njihov proizvod hladno ceđeno ulje od bundeve je jedan od dva proizvoda iz Srbije, koji su dobili dve zvezdice i čiji je skor između 80 i 90 procenata.

Kompanija: Happy Honey

Nagrađeni proizvod: Med i šljiva

Happy%20Honey%20 %20Med%20i%20%C5%A1ljiva

FOTO: Happy Honey

Happy Honey je startap sa istoimenim inovativnim brendom, registrovan marta 2017. godine. Brend Happy Honey je slatki a zdravi namaz čija je osnova sirovi med obogaćen liofilizovanim voćem i organskim dodacima.

Iz kompanije za Novu ekonomiju navode da je još jednom potvrđeno da ovaj inovativni brend čeka svetla budućnost u svetu.

Kompanija: Strela

Nagrađeni proizvod: Ajvar

Cepkani%20blagi%20Birano

FOTO: Strela

Strela, firma iz Leskovca, osnovana je 1991 godine, bavi se otkupom, preradom i distribucijom svežih šumskih i poljoprivrednih plodova. 

Ajvar je jedan od gotovih proizvoda, koji ova kompanija ima u svojoj ponudi, a na sajtu se navodi da se proizvodi prave ručno i da ne sadrže dodatne aditive i konzervanse.  

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • tanja

    Samo još jedna potvrda da je proizvodnja hrane najvažnija grana u Srbiji. od semena do gotovih proizvoda... možemo osvojiti Evropu i šire...hrana, vino i ljubav ✊