"Exit" ostaje u Novom Sadu

Foto: Pixabay

Muzički festival "Exit" definitivno ostaje u Novom Sadu, saopšteno je nakon sastanka gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića i predstavnika te manifestacije, saopštila je Uprava grada Novog Sada.

Pre izvesnog vremena, mediji u regionu objavili su vest da usled krize izazvane pandemijom "Exit" festival razmatra selidbu iz Srbije.

"Značaj 'Exit-a' za turizam i međunarodni imidž Novog Sada i Srbije je nemerljiv i zato poručujem svojim dragim kolegama u regionu da će Egzit zauvek ostati novosadski", izjavio je Vučević.

Navodi se da su sagovornici tokom susreta izrazili zajedničku želju da "Exit" nastavi sa razvojem festivala u Novom Sadu i Srbiji.

Vučević je rekao i da je upoznat sa veoma teškom situacijom u kojoj se našla celokupna muzička i festivalska privreda u Srbiji i svetu, kao i o praksi evropskih zemalja u vezi sa podrškom svojim najugroženijim industrijama.

JUTARNJI LIST: SRBIJA BI MOGLA DA OSTANE BEZ EXIT FESTIVALA

Osnivač festivala Dušan Kovačević upozorio je da je domaća muzička i manifestaciona scena pred nestajanjem. Prema njegovim rečima, podrška "Exit" festivalu je na njihov zahtev već godinama većinski prebačena sa budžeta na kulturu na budžet za razvoj turizma, jer upravo na tom polju festival najviše doprinosi lokalnoj zajednici.

"Drago mi je što smo uz veoma teške rezove i pre svega fanatičnim radom ove godine uspeli da sačuvamo radna mesta", zaključio je direktor i osnivač festivala.

"Exit" festival je, kako se navodi od osnivanja do danas domaćoj turističkoj privredi doneo više od 200 miliona evra, a sledećih 200 miliona zarade se očekuje do 2030. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Plox

    Iskreno saučešće za Novi Sad, festival je valjao samo par godina nakon što se osnovao. U novijoj istoriji Exita sve propali bendovi ili trecerazredna elekronska scena uz zombiranu masu koja samo ostavlja đubre iza sebe...