Srbija

04.04.2017. 16:04

Danas

Autor: Nova Ekonomija

FON odložio analizu doktorata Siniše Malog

Srbija

04.04.2017. 16:04

Svi članovi Etičke komisije Fakulteta organizacionih nauka, osim jednog, podneli su ostavku, pošto je Senat Univerziteta u Beogradu naložio toj visokoškolskoj ustanovi da formira stručnu komisiju, koja će uraditi analizu doktorske disertacije gradonačelnika Siniše Malog, objavio je Danas.

Prema nezvaničnim saznanjima lista, u Etičkoj komisiji ostavku nije dao jedino profesor Mladen Čudanov, zaposlen na katedri čiji je šef profesor Ondrej Jaško, inače mentor Siniše Malog. 

List saznaje da je cela procedura preispitivanja osporenog doktorata stala, jer FON još nije formirao novu Etičku komisiju. 

Prethodno, Etička komisija FON-a zaključila je da je procedura prijave i odbrane disertacije sprovedena u skladu sa zakonom, da je disertacija originalan naučni doprinos koji ne može biti osporen, uprkos postojanju propusta u načinu citiranja, koji su zanemarljivog obima.

Senat Univerziteta u Beogradu sredinom januara zaključio je da je FON napravio propust u proceduri, jer je po Pravilniku o postupku utvrđivanja neakademskog ponašanja u izradi pisanih radova, bio obavezan da formira stručnu komisiju, koja jedina može da izvrši ekspertsku analizu doktorata. 

Za formiranje stručne komisije neophodno je da bude obrazovana Etička komisija jer ona takav zahtev dostavlja Naučno-nastavnom veću fakulteta. 

Siniša Mali je 2013. godine na FON-u odbranio doktorsku tezu pod naslovom „Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije – teorijske koncepcije i iskustva Srbije“. 

.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.