Srbija

29.09.2020. 16:20

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Fond za inovacionu delatnost deli vaučere malim i srednjim preduzećima

Foto: Pixabay

Srbija

29.09.2020. 16:20

Fond za inovacionu delatnost raspisao je javni poziv za dodelu vaučera, namenjenih mikro, malim i srednjim preduzećima koja žele da koriste usluge akademskog sektora za poboljšanje svojih proizvoda, procesa i usluga, radi podizanja inovativnosti konkurentniosti na tržištu, navodi se u saopštenju.

Inovacionim vaučerom se finansira do 60 odsto ukupnih troškova usluga, maksimalno do 800.000 dinara, koje pruža naučnoistraživačka organizacija za razvoj novih ili poboljšanje postojećih proizvoda, izradu demonstracionog prototipa ili različite vidove ispitivanja.

Za ovaj javni poziv obezbeđena su sredstva u iznosu od 60 miliona dinara u okviru budžeta Republike Srbije, sa razdela Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Jednom podnosiocu prijave mogu biti odobrena najviše dva inovaciona vaučera, u maksimalnom iznosu od 1,2 miliona dinara, a odobreni vaučeri se moraju iskoristiti u roku od šest meseci.

Javni poziv je otvoren sve do utroška opredeljenih sredstava, a prijave se podnose preko portala Fonda.

Inovacioni vaučeri će se dodeljivati po redosledu pristiglih prijava, u roku od sedam dana od dana dostavljanja prijave od strane preduzeća.

Finansiranje kroz Program inovacionih vaučera je usklađeno sa Strategijom pametne specijalizacije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.