FOTO: Pexels

Funkcioner SNS dobio subvencije za farmu ovaca

FOTO: Pexels

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Srdjan Kružević dobio je, kao vlasnik poljoprivrednog gazdinstva, od Porkajinske vlade novac za opremanje stočarske farme, piše  Vojvodjanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Bespovratno su mu, na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, dodeljena bezmalo dva miliona dinara za nabavku mešaonice i opreme za ishranu ovaca i koza, navodi VOICE (www.voice.org.rs).

Ugovore o sufinansiranju investicija na stočarskim farmama poljoprivrednicima koji su prošli na konkursu dodelio je 16. maja na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Ugovori su potpisani sa 69 podnosilaca prijava, a ukupno ih je stiglo 210.
Prema saznanjima VOICE-a, Kružević je registrovao poljoprivredno gazdinstvo u septembru 2016. godine, a njegova farma nalazi se u Budjanovcima. 

Srđan Kružević takođe je bio narodni poslanik – kako se navodi u njegovoj biografiji na zvaničnoj internetskoj prezentaciji Grada Novog Sada – u republičkom parlamentu bio je od 2014. do 2016, a 2016. je bio i pokrajinski poslanik. U to vreme predsedavao je vojvođanskim odborom Jedinstvene Srbije, ali je 2016. napustio stranku Dragana Markovića Palme i prešao u SNS.

VOICE je podsetio da ovo nije prvi put da na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu novac dobijaju političari i javni funkcioneri, pa je tako na jednom od prethodnih konkursa za dodelu sredstava za nabavku poljoprivredne mehanizacije bespovratno novac dobio poslanik u Skupštini Srbije Marijan Rističević.


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Rajko

    Za uzgoj biračkog tela?

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.