Srbija

24.04.2019. 14:55

NE

Autor: Rodoljub Šabić

Generali Srbija generalni sponzor 86. Međunarodnog sajma poljoprivrede

Srbija

24.04.2019. 14:55

Generali Osiguranje Srbija je osmu godinu zaredom partner Novosadskog sajma i generalni sponzor Međunarodnog sajma poljoprivrede.

Na jučerašnjoj  konferenciji za medije, održanoj u Palati Italije u Beogradu, ispred Kompanije zvanicama i predstavnicima medija obratio se Boško Petrović, predsednik Izvršnog odbora Generali Reosiguranja.

On je istakao da  ova kompanija svakodnevno sarađuje sa poljoprivrednicima kako bi im pružila podršku i najbolje moguće uslove osiguranja poljoprivrede.  

„Verujemo i da će uredba kojom je država povećala subvenciju za osiguranu poljoprivrednu proizvodnju sa 40 na 70 odsto u nekim okruzima Srbije još više podići svest o važnosti osiguranja“, rekao je.
Tokom sajma, na štandu Generali Osiguranja, u Auli Novosadskog sajma, poljoprivredni proizvođači i ostali posetioci moće će da se upoznaju sa proizvodima osiguranja poljoprivrede, životinja, mehanizacije i domaćinstva, i sa ostalim proizvodima kojima mogu finansijski zaštiti sebe, svoju porodicu i proizvodnju.
Sajam je izuzetno značajan za povezivanje i razmenu iskustava državnih institucija, proizvođača, prehrambene industrije, osiguravajućih kompanija i banaka. 
Za Generali Osiguranje Srbija je i prilika da predstavi, na domaćem tržištu osiguranja, savremene tehnologije koje koristi u oblasi osiguranja poljoprivrede – aplikaciju za procenu šteta na usevima i plodovima, dron i mnoge druge. 
Osnovne karakteristike aplikacije su: preciznija i efikasnija procena i obrada šteta na usevima i plodovima, definisanje lokacije oštećenih parcela, provera vrste useva i površina parcela, praćenje statusa obrade šteta i editovanje štete na elektronskoj mapi Srbije. Kao glavni benefiti korišćenja drona istaknuti su značajno povećanje transparentnosti, brzine i preciznosti utvrđivanja stanja useva i plodova pre osiguranja i nakon nastanka eventualnog oštećenja, kao i bitno smanjenje troškova sprovođenja osiguranja.
U Srbiji je osigurano oko 15% biljne proizvodnje i svega 5% stočnog fonda, što je daleko ispod proseka ekonomski razvijenih zemalja. 
Jedan od razloga za to je tradicionalno nepoverenje poljoprivrednika prema finansijskim institucijama.
Generali Osiguranje Srbija želi da im pomogne da te predrasude prevaziđu. 
Na povećanje broja osiguranih poljoprivrednika, naročito u Moravičkom, Zlatiborskom i Kolubarskom okrugu, trebalo bi da utiče uredba kojom su subvencije za osiguranu poljoprivrednu proizvodnju povećane sa 40% na 70%. 
O tome će se opširnije govoriti na konferenciji za novinare koja će biti održana 16.maja u Master centru Novosadskog sajma.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.