FOTO: GSP

Grad Beograd planira kupovinu autobusa i trolejbusa

FOTO: GSP

Grad Beograd planira nabavku 100 zglobnih dizel autobusa i 40 trolejbusa, kao i 10 električnih autobusa za potrebe Gradskog saobraćajnog preduzeća u 2020. godini.

Ovo je predviđeno budžetom grada za 2020. a gradski čelnici su najavljivali da je za kupovinu novih vozila za javni prevoz obezbeđeno sedam milijardi dinara.

U budžetu grada opredeljeno je i 14 miliona dinara za nabavku tramvaja.

Beograd je u 2019. godini nabavio 244 nova autobusa – 174 vozila kineskog prizvođača Higer i 70 turske marke BMC.

Opozicioni Savez za Srbiju optužuje vlasti predvođene Srpskom naprednom strankom da "sistematski uništavaju” domaćeg proizvožača autobusa Ikarbus kupovinom vozila iz inostranstva.

Šef odborničke grupe SzS u skupštini beograda Nikola Jovanović naveo je i da je zamenik gradonačelnika Goran Vesić obećavao kupovinu 100 autobusa od Ikarbusa do kraja prošle godine, ali da se to nije desilo.

Zamenik odborničke grupe SNS Radoslav Marjanović na to je rekao da će se situacija oko Ikarbusa rešiti u saradnji sa republičkim vlastima.

PROČITAJTE JOŠ:

Subvencija za vršački data centar od 8.000 evra po radnom mestu

Beograd na vodi gradi novi hotel

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Gagi

    Znaci vratice nam Vesic trolejbus 28? Hoce - malo morgen, ukrao ga je! (treba pogledati u Vesicevoj garazi da li je tamo sakrivena dvaes'osmica i vratiti je)