Vesti iz zemlje

08.08.2022. 11:22

Nevena Petaković

Autor: Nova Ekonomija

Grad planira rekonstrukciju ulice Strahinjića Bana

Nova ekonomija

Grad Beograd planira da rekonstruiše deo ulice Strahijića Bana, u delu između Pjarona de Mondezira i Rige od Fere, vidi se u Urbanističkom projektu koji je stavljen na javnu prezentaciju.

Konkretno radi se o delu ove ulice koji se nalazi na parceli 555 KO Stari Grad i čija je površina 2.746 metara kvadratnih. 

Urbanistički projekat je uradilo preduzeće „Slavija Proking“, dok je investitor Grad Beograd. 

Deo ulice koji se rekonstruiše sa jedne strane ima priključak na ulicu Pjarona de Mondezira, a sa druge strane na ulicu Rige od Fere, piše u projektu.  

U tom delu Strahinjića Bana je predviđena rekonstrukcija kolovoza, uvođenje biciklističke staze, kao i rekonstrukcija parking mesta.  Idejno rešenje predviđa i da se napravi pjaceta uz raskrsnicu sa ulicom Pjarona de Mondezira

Foto: Ulica Strahinjića Bana ka Pjarona de Mondezira/Nova ekonomija

Cilj uređenja ovog dela ulice je ostvarivanje veće površine za kretanje i odmor pešaka, umirenje kolskog saobraćaja, uz uvođenje biciklističke staze i zadržavanje parkiranja. 

  • Parcela za koju se radi urbanistički projekat se nalazi u okviru zaštićene zone arheološkog nalazišta Antički Sindgidunum, koje je utvrđeno za kulturno dobro.
  • Deo ulice Strahinjića Bana koji se nalazi na toj parceli se nalazi u okviur prostorni-istorijske celine Istorijsko jezgro Beograda.

Javna prezentacija Urbanističkog projekta za rekonstrukciju dela ulice Strahinjića bana obavljaće se od 15. do 23. avgusta u zgradi Gradske uprave Grada Beograda, od 9 do 15 časova. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.