Vesti iz zemlje

24.07.2023. 14:04

Nova ekonomija

Autor: Nevena Petaković

Grad postavlja punktove za „Bele“, ugovor vredan 1,3 milijarde dinara

Nova ekonomija

Grupi od pet kompanija dodeljen je okvirni sporazum vredan 1,33 milijarde dinara sa PDV-om (11,36 miliona evra) za postavljanje montažnih objekata na 104 lokacije u glavnom gradu, namenjenih smeštaju beogradskih ličnih asistenata (BELI). „Pobednički“ konzorcijum čine W.D. Concord West, Almaks, Krip-Inženjering, ConnectIT i Negal company.

Tender koji je raspisan početkom maja podrazumeva izradu prethodne i tehničke dokumentacije, kao i izvođenje radova na postavljanju namenskih montažnih objekata.

Ti objekti će, prema tenderskoj dokumentaciji, biti stalni punktovi na teritoriji grada, postavljeni u cilju obavljanja nadležnosti Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

U planu je postavljanje tri tipa objekata, a svi će biti montažni, kontejnerskog tipa.

Između ostalog, posao obuhvata i postavljanje sistema video nadzora, električnih i termotehničkih instalacija, sistem signalizacije provale, sistem elektronske i mehaničke zaštite, kablovski sistem.

Objekti su predviđeni za postavljanje na okvirno 104 lokacije u Beogradu, pretežno u blizini parkova i većih zaštićenih zelenih površina.

Objektima je potreban kolski pristup i povezivanje na infrastrukturu, piše u tehničkoj specifikaciji.

Grad će sa izabranim firmama zaključiti okvirni sporazum. Tim okvirnim sporazumom će se utvrditi uslovi pod kojima će se zaključivati pojedinačni ugovori (ili izdavati narudžbenice) za postavljanje konretnih montažnih objekata.

„Okvirni sporazum se zaključuje na iznos od 1,1 milijardi dinara (bez PDV-a). Cena uključuje izradu projektne dokumentacije i sav materijal i alat potreban za izvođenje radova, svu opremu, sve prateće usluge i radove navedene u projektnom zadatku, izradu projekta izvedenog stanja sve zavisne i prateće troškove“, navodi se u modelu okvirnog sporazuma.

Dalje se objašnjava da je broj objekata okviran i da će se radovi izvoditi sukcesivno, prema stvarnim potrebama Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju.

Te potrebe će biti definisane u pojedinačnim ugovorima, a najviše do ukupne vrednosti ugovorene okvirnim sporazumom.

Kako je ranije govorio gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić „Beli“ će biti lični asistenti svih Beograđana.

„Beli će biti na ulici i pomagaće građanima. Pravimo podelu grada na stanice i punktove, te ćemo u svakom kraju grada imati punkt u kojem će raditi i gde će ‘Beli’ biti komšija i prijatelj građanima. Biće oko škola, vrtića, u parkovima, ali šetaće i noću kako bi se svi osećali sigurnije“,  rekao je gradonačelnik.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.