Srbija

12.09.2019. 12:09

Henkel Srbija

Autor: Nova Ekonomija

Henkel Srbija nastavlja podršku zajedinici

Srbija

12.09.2019. 12:09

Henkel Srbija nastavlja da ulaže u razvoj poslovanja i zajednicu: otvorena nova fabrika u Kruševcu i najavljena još jedna CSR kampanja sa kompanijom Delez Srbija.

Kompanije Henkel i Delez Srbija podržale su program Crvenog krsta zahvaljujući kojem će socijalno ugroženoj deci biti omogućeno da ove godine odu na zimovanje i raspust provedu u prirodi. Zahvaljujući ovim kompanijama, svi potrošači imaće priliku da podrže akciju pod nazivom „Za dečiju igru na svežem planinskom vazduhu“ i kupovinom Merix proizvoda u Maxi, Tempo i Shop&Go radnjama, doniraju 10 dinara Crvenom krstu Srbije. 

%C4%90or%C4%91e%20Popovi%C4%87

Đorđe Popović, foto: Henkel Srbija

Generalni direktor sektora Deterdženti i kućna hemija Đorđe Popović, istakao je da je kompanija Henkel sa velikim zadovoljstvom podržala pomenuti projekat podrške Crvenom krstu. „Veoma nam je drago što možemo da podržimo Crveni krst Srbije u njihovom radu i što zajedno sa našim partnerima i potrošačima možemo da pomognemo odlazak dece na zimovanje i na taj način im ulepšamo odrastanje. Kompanija Delez je partner sa kojim delimo iste vrednosti i želju da, pored uspešnog poslovanja, pomognemo društvu u kojem živimo, što smo do sada činili brojnim zajedničkim akcijama kojih će sigurno biti i u budućnosti.“ 

„Kao kompanija koja je strateški opredeljena i usmerena na pružanje podrške lokalnoj zajednici, posebno zadovoljstvo i radost nam pričinjavaju humanitarne akcije namenjene najmlađima. Lepota ove inicijative ogleda se i u tome što je realizujemo sa našim dugogodišnjim partnerom – kompanijom Henkel i što smo opet u prilici da zajedno podržimo rad Crvenog krsta Srbije“, rekla je Milica Popović, menadžer korporativnih komunikacija kompanije Delez Srbija.

Miloca%20Popovic,%20menadzer%20korporativnih%20komunikacija%20kompanije%20Delez%20Srbija

Milica Popović, foto: Henkel Srbija

Član UO Crvenog krsta Srbije i sekretar Crvenog krsta Čukarica Zvezdan Bradić izrazio je zahvalnost kompanijama na pokazanoj spremnosti da pruže pomoć onima kojima je to najpotrebnije. „Henkel i Delez pokrenuli su akciju za oporavak dece sa smetnjama u razvoju i socijalno ugrožene dece, zahvaljujući kojoj će deci iz navedenih kategorija biti omogućeno zimovanje. Radujemo se saradnji sa pomenutim kompanijama i u narednim godinama, budući da su pokazale društvenu odgovornost u praksi i postale primer za druge kompanije širom Srbije“, dodao je Bradić. 

%C4%90or%C4%91e%20Popovi%C4%87,%20Milica%20Popovi%C4%87,%20Zvezdan%20Bradi%C4%87

Đorđe Popović, Milica Popović, Zvezdan Bradić, foto: Henkel Srbija

Ispred kompanije Henkel obratio se i direktor fabrike u Kruševcu Dušan Antonijević, koji se osvrnuo na njeno uspešno poslovanje u tekućoj godini. „Ove godine, kada obeležavamo 180 godina od osnivanja Merime, u Kruševcu smo proširili naš proizvodni kapacitet za deterdžente i kućnu hemiju investicijom većom od 30 miliona eura“, rekao je Antonijević. On je istakao da se Henkelova fabrika za deterdžente i kućnu hemiju u Kruševcu nalazi među najboljim fabrikama Henkel sistema. „Zahvaljujući izuzetno posvećenom i profesionalnom radu zaposlenih, u mogućnosti smo da brzo i stručno ispunimo zahteve dinamičnog tržišta i ponudimo rešenja koja su neophodna. Narednih godina nameravamo da nastavimo kontinuirane investicije u nove tehnologije i proširenje proizvodnih kapaciteta u Kruševcu.“

Dusan%20Antonijevic,%20direktor%20fabrike%20u%20Krusevcu

Dušan Antonijević, foto: Henkel Srbija

On je ukazao i da je kompanija Henkel Srbija do sada investirala više od 200 miliona evra u tržište, a da se u 2019. godini našla na listi top 10 izvoznih kompanija iz Srbije, zahvaljujući izvozu koji ostvaruje iz Kruševca plasirajući svoje proizvode direktno na više od 30 tržišta zemalja širom sveta. 

O Henkelu

Henkel posluje širom sveta sa uravnoteženim i raznovrsnim portfoliom. Kompanija zauzima vodeće pozicije sa svoja tri poslovna sektora u oblastima industrijskog tržišta, kao i proizvoda široke potrošnje, zahvaljujući jakim brendovima, inovacijama i tehnologijama. Henkelov sektor Adhezivi Technologije je svetski lider na tržištu lepkova – u svim industrijskim segmentima u svetu. 

Sa sektorima Deterdženti i kućna hemija i Beauty Care, Henkel zauzima vodeće pozicije na mnogim tržištima i kategorijama širom sveta. Osnovan 1876. godine, Henkel iza sebe ima više od 140 godina uspešnog poslovanja. U 2018. godini, kompanija Henkel ostvarila je prodaju od oko 20 milijardi evra i operativni profit od oko 3,5 milijarde evra. Henkel zapošljava više od 53.000 ljudi širom sveta – predan i veoma raznovrstan tim, ujedinjen snažnom korporativnom kulturom, zajedničkim ciljem da ostvari održivi standard, kao i zajedničkim vrednostima.

Kao priznati lider u održivosti, Henkel se nalazi na najvišim pozicijama mnogih međunarodnih indeksa i lista. Henkelove prioritetne akcije izlistane su u nemačkom indeksu DAX. Za više informacija, posetite www.henkel.com

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.