I Delta holding odustao od kupovine Sava Centra

Na treći krug tendera za javno-privatno partnerstvo u modernizaciji Sava-centra, našeg najvećeg kongresnog centra, nije pristigla nijedna ponuda.

Zbog toga će se u narednim nedeljama čelnici gradske vlasti sastati sa predstavnicima Sava centra kako bi osmislili novu strategiju, pišu Večernje novosti.

Iako su za ulaganje u preuređenje Sava Centra bili zainteresovani Delta holding s jedne strane i konzorcijum koji čine Aerodrom Nikola Tesla, Energoprojekt i Beogradski sajam s druge, ovog puta nijedna od tih kompanija nije se javila na konkurs. Kako je Večernjim novostima rečeno u gradskoj upravi, s obzirom na to da nije pristigla nijedna ponuda, u narednim nedeljama biće doneta odluka o daljoj strategiji. 

A razlozi zbog kojih je Delta holding ovoga puta izostao sa spiska ponuđača jesu promenjeni zahtevi na tenderu. 

"Delta je zainteresovana za Sava centar, ali pod uslovima koje je navela u neobavezujućoj ponudi pre manje od godinu dana", kažu iz Delta holdinga. 

"Ostali smo pri stavu da u njega treba uložiti 25 miliona evra na način predstavljen u ponudi. Želja nam je da Beograd ima najmoderniji kongresni centar u jugoistočnoj Evropi i iz tog razloga ne bismo menjali jedan od uslova", dodaju oni. 

U ranijim najavama Delta je planirala da u obnovu uloži polovinu ukupne sume neophodne za rekonstrukciju, tačnije 12,5 miliona evra, dok bi ostatak uložio Sava centar. 

Međutim, motivi odustajanja potencijalnog investitora Aerodroma Nikola Tesla sa saradnicima, još uvek nisu poznati. 

Kako je ranije bilo planirano, kada bi Aerodrom preuzeo rekonstrukciju, on bi se zvao Kongresni centar Aerodroma Nikola Tesla, a u svom sastavu imao bi kongresnu dvoranu, šoping centar i hotel. 

Prvobitna namera bila im je da ulože 30 miliona evra u početnoj fazi, a kaznije još novca.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara