Vesti iz zemlje

01.12.2021. 16:59

Nevena Petaković

Autor: Nova Ekonomija

Ista firma čuva i Stefana Nemanju i vakcinalne punktove

Grad Beograd angažovao je, bez sprovođenja pregovaračkog postupka, obezbeđenje za vakcinalne punktove u tržnim centrima Ušće i Galerija. Posao, koji je Grad procenio na pet miliona dinara, dobila je firma Atlas Security, a krite...

Pixabay

Grad Beograd angažovao je firmu Atlas Security za posao fizičko-tehničkog obezbeđenja vakcinalnih punktova u tržnim centrima „Ušće“ i „Galerija“. Nabavka je sprovedena kao pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva. 

Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima procenio je vrednost tog posla na pet miliona dinara. 

Atlas Security je za obezbeđenje dva tržna centru ponudio nižu cenu od 3,57 miliona dinara bez PDV-a (4,28 miliona sa PDV-om),

Početkom oktobra Atlas Security je dobio posao fizičko-tehničkog obezbeđenja vanckinalnog punkta na Beogradskom sajmu, isto sprovođenjem pregovaračkog postupka bez javnog poziva. 

Sekretarijat je posao obezbeđenja punkta na Sajmu procenio na 4.000.000 dinara bez PDV-a, a firma Atlas Security je ponudila cenu od 3,999.800 što je ocenjeno kao ekonomski najpovoljnija ponuda. 

U obaveštenju o dodelu ugovora za obezbeđenje punkta na Sajmu piše da ugovor važi do ispunjenja svih ugovornih obaveza, odnosno utroška sredstava. 

Firma Atlas Security je u maju ove godine dobila posao fizičkog obezbeđenja spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu. Kada je firmi dodeljen ugovor, Muzej grada je sproveo pregovarački postupak i hitnu javnu nabavku. 

Stefan Nemanja nije kulturno dobro, ali ima obezbeđenje skuplje nego muzej

Gradski štab za vanredne situacije grada Beograda naredio je Sekretarijatu da sprovede javnu nabavku društvenih i drugih posebnih usluga, „Fizičko-tehničko obezbeđenje punkta za masovnu vakcinaciju na Beogradskom sajmu „radi stvaranja uslova za nesmetano obavljanje masovne imunizacije stanovništva protiv zarazne bolesti COVID-19 i potrebe za obezbeđivanjem redarske službe koja će biti angažovana 24 časa“. 

„Kako je Naredbom Gradskog štaba za vanredne situacije na teritoriji Grada Beograda predviđeno da ista stupa na snagu odmah, neophodno je javnu nabavku sprovesti u skladu sa članom 61. stav 1. tačka 2. Zakona o javnim nabavkama“, navodi se u objašnjenju za dodelu ugovora bez javnog poziva. 

U članu 61. stav 1. tačka 2. Zakona o javnim nabavkama piše da naručilac može da sprovodi pregovarački postupak bez objavljivanja javnog poziva ako samo određeni privredni subjekt može da isporuči dobra, pruži usluge ili izvede radove zbog nepostojanje konkurencije iz tehničkih razloga.

Posao obezbeđenja punkta za masovnu vakcinaciju Atlas Security je dobio i sredinom avgusta. 

Tada je Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima sa ovom firmom sklopio ugovor vredan 2.348.000 dinara, dok je procenjena vrednost javne nabavke iznosila 2.350.000 dinara. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.