Kentaro Sonoura, savetnik premijera Japana FOTO: YOUTUBE screenshot AJCGlobal

Japanske direktore brine bezbednost u Srbiji

Kentaro Sonoura, savetnik premijera Japana FOTO: YOUTUBE screenshot AJCGlobal
Nedostatak informacija je najveća prepreka povećanju investicija japanskih kompanija u Srbiju. Čuo sam da je prilikom razmatranja o ulaganjima, kod rukovodilaca japanskih kompanija koje ne znaju dovoljno o Srbiji, uvek  prisutna briga o političkoj situaciji i bezbednosti, kaže Kentaro Sonoura, savetnik premijera Japana u intervjuu za Politiku.

PROČITAJTE JOŠ:

Na pitanje šta su povoljne okolnosti za njihov dolazak, on kaže da veruje da su najprivlačniji faktori gostoprimstvo i kvalitetni srpski radnici:

"Kažu da je većina japanskih kompanija koje su već investirale u Srbiju veoma zadovoljna prijemom kod srpske strane, kao i kvalitetom radnika. Bitno je da naši ljudi upoznaju Srbiju. Verujem da bi bilo značajno da srpska vlada prenese japanskim kompanijama pozitivne strane svoje zemlje. Kada se savlada ta prepreka, ima mogućnosti da se broj japanskih preduzeća poveća. Takođe je važno preneti drugim japanskim kompanijama poruku kompanija koje dobro posluju ovde. I japanska vlada pokušava da informiše Japance o prednostima investiranja u Srbiju, kroz organizovanj biznis-seminara i slično, istakao je Kentaro Sonoura.
 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara