Vesti iz zemlje

05.05.2022. 20:31

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Jasna Terzić nova predsednica Izvršnog odbora Erste Banke

Erste banka

Dosadašnji predsednik Izvršnog odbora Erste Banke Slavko Carić napušta funkciju predsednika Izvršnog odbora, a njega će zameniti Jasna Terzić, članica Izvršnog odbora Banke, saopštila je banka.

Jasna Terzić, nakon svih neophodnih odobrenja Narodne Banke Srbije, biće imenovana na poziciju predsednice Izvršnog odbora Erste Banke od 1. juna. Slavko Carić, nakon blizu 15 godina upravljanja poslovanjem Erste Banke, doneo je odluku da svoju karijeru nastavi izvan Erste Grupe.

Pored nove uloge predsednice Izvršnog odbora Erste Banke, Jasna Terzić će nastaviti da bude odgovorna za Sektor poslovanja sa stanovništvom, i privremeno će preuzeti odgovornost za tržište kapitala i poslovanje sa privredom, do imenovanja novog člana/članice za ovaj segment poslovanja.

Nakon završenog Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, sa specijalizacijom za međunarodne ekonomske odnose, Jasna Terzić je pre skoro tri decenije zakoračila u svet bankarstva. Od oktobra 2005. godine je članica Izvršnog odbora Erste Banke. U njenoj nadležnosti su poslovanje sa stanovništvom, malim preduzećima i preduzetnicima, marketing, ljudski resursi i upravljanje imovinom.

„Jasna Terzić je od samog početka vrlo posvećeno radila na modernizaciji bankarskih usluga i unapređenju odnosa sa klijentima. Kao rezultat toga, indeks zadovoljstva klijenata je već godinama među najvišim na bankarskom tržištu Srbije, a tržišno učešće u segmentu poslovanja sa stanovništvom je preko 7 posto. Pod njenim vođstvom pokrenut je i jedinstveni program „Korak po korak“, namenjen startapima, socijalnim preduzećima i organizacijama civilnog društva koji tradicionalno nisu imali pristup bankarskim proizvodima. Njeno impresivno iskustvo, doprinos razvoju poslovanja naše banke u Srbiji, konstantna želja za učenjem i usavršavanjem, ali i energija koju poseduje, me uveravaju da će ona uspešno nastaviti da vodi Erste Banku“, izjavio je Ingo Blajer, predsednik Upravnog odbora Erste Banke a.d. Novi Sad i član Izvršnog odbora Erste Grupe.

Slavko Carić je 2006. godine postao član Izvršnog odbora Erste Banke odgovoran za tržište kapitala i poslovanje sa privredom, a ulogu predsednika Izvršnog odbora je preuzeo 2008. godine. Pod njegovim vođstvom banka je porasla, i sa marginalne došla do pozicije sistemske banke (7. prema bilansnoj sumi), a sve to je postignuto isključivo organskim rastom. Banka se sada nalazi među liderima bankarskog sektora Srbije kada su u pitanju tržišta kapitala, projektno finansiranje i finansiranje obnovljivih izvora energije, ali je pre svega prepoznata kao pouzdan partner svim svojim klijentima, kako onima iz segmenta stanovništva, tako i iz segmenta privrede.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.