Vesti iz zemlje

03.03.2023. 16:17

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Jedna od najvećih regionalnih IT kompanija širi poslovanje u Srbiji

Foto: Serengeti

Foto: Goran Kalanj, CEO kompanije Serengeti

Regionalna konsultantska kompanija za razvoj softvera Serengeti d.o.o. iz Hrvatske, koja ima predstavništvo u Kragujevcu, najavila je otvaranje novih radnih mesta. Širenje poslovanja najavljeno je pošto je Serengeti tokom prošle godine ostvario rast prihoda od 27 odsto.

Sudeći po nedavno uspostavljenoj saradnji sa nekim od najvećih svetskih klijenata, poput Planet Payment-a, Emil Frey-a i Valamar-a, očekuje se da će i u narednom periodu prihodi nastaviti da rastu.

Serengeti ima u planu i nova zapošljavanja, kako u svojoj kragujevačkoj kancelariji, tako i u opciji remote-a za ostale gradove iz Srbije.

U ovoj kompaniji ističu da su izazovni projekti, balans između poslovnog i privatnog života, kao i međunarodni timovi ono što Serengeti izdvaja kada je reč o uslovima rada i mogućnosti za napredovanje zaposlenih.

Unapređenje direktora prodaje Ivana Milasa na mesto suvlasnika najsvežiji je primer refleksije poslovne kulture ove IT kompanije.

„Srpski softverski stručnjaci su za kratko vreme pokazali visok nivo znanja i posvećenosti, što je samo još jedan primer da smo ulaskom na srpsko tržište ponovo pogodili u centar kada je kadar u pitanju. Pred nama su novi uzbudljivi projekti koji će dodatno podići nivo našeg poslovanja, zbog čega već sada razmišljamo o zapošljavanju novih visokokvalifikovanih IT stručnjaka, kako u Srbiji tako i u ostatku regiona“, izjavio je ovom prilikom Goran Kalanj, CEO kompanije Serengeti.

 

Goran Kalanj, CEO kompanije SerengetiFoto: Serengeti

Svesni vrednosti kvalifikovanih stručnjaka, Serengeti će pokrenuti i niz besplatnih radionica u Beogradu, Splitu, Sarajevu, Zagrebu i Varaždinu, na kojima će polaznici na licu mesta imati priliku da se upoznaju sa mogućnostima FIYU platforme.

Reč je o RAD platformi, produktu koji je ova kompanija lansirala na tržište 2020. godine.

Beogradska radionica je planirana za april.

Serengeti timFoto: Serengeti

„Pored povećanja broja zaposlenih, kompanija Serengeti planira dodatna ulaganja u marketing i dalje širenje na globalnom tržištu, pre svih na tržište zapadne Evrope i SAD-a. Prisustvo na pet inostranih konferencija u prethodnoj godini, od čega su čak tri gostovanja bila u američkim gradovima Njujorku, San Francisku i Orlandu, dovoljno govore o pravcu u kojem Serengeti planira da širi svoje poslovanje“, dodala je Ana Milas, direktor marketinga i razvoja poslovanja kompanije Serengeti.

Serengeti nudi jedinstvene prednosti developerima, softverskim inženjerima, dizajnerima, DevOps-ašima, arhitektama, biznis analitičarima i testerima, poput mogućnosti rada na enterprise projektima, upoznavanje i rad sa različitim tehnologijama, međunarodne saradnje i mnoge druge pogodnosti.

Samo neki od klijenata kompanije Serengeti su renomirana imena poput Erste Bank Serbia, nemački hospitality gigant Protel i slovenska logistička kompanija Epilog, kao i Addiko Bank, Nets, Mercury, Audifon, Knapp i  drugi.

Pored Kragujevca, Serengeti ima kancelarije u Zagrebu, Bjelovaru, Varaždinu, a odnedavno i dva nova development centra u Splitu i Sarajevu koji su otvoreni prošle godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.