Srbija

24.04.2020. 13:04

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Još nema rešenja za plaćene đačke ekskurzije

Đački turizam je, takođe, izuzetno pogođen, te je njihov predlog da se školama da nekoliko smernica.- Predlažemo da se sva dogovorena putovanja realizuju kad se steknu uslovi, a najkasnije do kraja 2020. godine, da se ova putovanja ne...

Pixabay

Srbija

24.04.2020. 13:04

Dok su u pojedinim školama agencije vratile roditeljima uplaćen novac za rekreativnu nastavu, u drugim se to nije dogodilo i škole na upite roditelja kakva je sudbina uplaćenog novca odgovaraju da još nemaju mišljenje ministarstva prosvete u vezi sa nerealizovanim ekskurzijama.

Roditeljima u jednoj beogradskoj školi je pre nekoliko dana poručeno da je novac na računima hotela i da agencije predlažu da se ekskurzije sprovedu u septembru. 

Udruženje turističkih agencija Srbije (UTAS) koje ovih dana traži dodatnu pomoć države kako bi se izbegao bankrot turističke industrije, izašlo je sa rešenjima i za đački turizam.

Naime, agencije predlažu da se sva dogovorena putovanja realizuju kad se steknu uslovi, a najkasnije do kraja 2020. godine. Odnosno, da se ova putovanja ne otkazuju i da škole ne aktiviraju menice agencija jer bi to dovelo u pitanje njihov opstanak.

Da bi ovo bilo pravno moguće, potrebno je da Ministarstvo prosvete odobri potpisivanje aneksa ugovora koji bi obezbedio nove termine i uslove putovanja, kao i da smanji ustanovljeni minimalan broj dece po odeljenju za realizaciju ekskurzija i nastave u prirodi – kazali su u UTAS-u, a prenela je Ekapija.

Podsećamo, predstavnik Nacionalne asocijacije turističkih agencija (YUTA) ranije je za Danas demantovao informaciju da će učenicima 4. i 8. razreda novac za ekskurzije biti nadoknađen kroz vaučere u hotelu za koji su uplaćivali rate. On je kazao da vaučeri ostaju kao opcija , ali da roditelji neće biti uslovljeni da idu u smeštaj predviđen za ekskurziju već će moći da iskoriste vaučer za letovanje ili neko drugo putovanje u narednih godinu dana.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.