Srbija

10.10.2018. 12:42

Tanjug

Autor: Saopštenje lekara

Karić pozvao srpska preduzeća da učestvuju u projektu BK Tesla Park

Srbija

10.10.2018. 12:42

Projekat izgradnje stambenog kompleksa BK Tesla Park, koji je započet u Astani, velika je šansa za srpska preduzeća i sve koji žele da učestvuju u tom poduhvatu, saopštila je BK grupa, pozivajući sve srpske firme da dođu i rade u Astani. 

U glavnom gradu Kazahstana, BK grupa je u utorak položila kapsulu u temelj budućeg stambenog kompleksa, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva. 

Projekat BK kompanije je vredan 1,2 milijarde dolara. 

„Velika je šansa za mnoga srpska preduzeća, ali i za sve one koji su bliski našem narodu, a koji žele da učestvuju u realizaciji ovog poduhvata“, navodi se u saopštenju. 

Zahvaljujući predsedniku Srbije Vučiću i predsedniku Kazahstana Nazarbajevu i njihovoj saradnji, biće realizovan projekat višenamenskog stambenog kompleksa „BK Tesla Park“, ističu iz ove kompanije. 

Saradnja Kazahstana i naše zemlje je, kako navode, na najvišem nivou i rezultirala je „još jednim pobedničkim proizvodom BK kompanije ‘Tesla Grad Astana’, koji se očekuje i u Srbiji u toku druge polovine 2019. godine“.

Kompleks BK kompanije će biti izgrađen u jednoj od glavnih ulica Astane, koja predstavlja važnu transportnu arteriju te metropole. 

Projektovanjem su ispoštovane sve komponente urbanističkog plana kada je reč o trgovima, ulicama i stambenim jedinicama. 

Arhitektonsko rešenje kompleksa obuhvatilo je i različitu tipologiju stambenih zgrada u kojima dominiraju kombincije različitih tekstura fasade, a sve u skladu sa opštim arhitektonskim i prostornim sastavom. 

Primenjena je i različita tipologija stambenog razvoja: polu-zarvoreno dvorište, visokogradnja kao i niskogradnja VIP klase. 

Taj kompleks će biti desetomilioniti kvadratni metar koji je BK kompanija gradila na prostorima Sovjetskog Saveza. 

BK grupa je već četiri decenije na prostoru koji je nekada obuhvatao Sovjetski Savez i to po pozivu tadašnjeg predsednika Mihaila Gorbačova, a i danas uspešno radi i stvara, navodi se u saopoštenju. 

„Zahvaljujući predsedniku Nazarbajevu i predsedniku Vučiću, našim kompanijama su otvorena vrata u svim zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza sve do Kine“ poručuju iz BK Grupe.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.