Ko kupuje maske i od koga

Pexels

Poslednjih dana više medicinskih i drugih državnih institucija kupuje maske i drugu zaštitnu opremu, ali ne uspevaju sve u tome jer se na javne pozive nijedna kompanija ne javlja. 

Klinički centar Srbije nabavio je zaštitne rukavice maske i naočare u vrednosti od skoro 2,5 miliona dinara od četiri kompanije od kojih se sve bave nabavkom zaštitne opreme ili  tekstilnih proizvoda za potrebe javnih insititucija (posteljina, odeća isl).

Reč je o kompanijama PROMEDIA Kikinda (dogovororena vrednost posla 123. 000 dinara bez pdv) , MAXI KOMERC Beograd (288.000 din), ТOPCHEMIE MEDLAB sa kojom je sklopljen ugovor o kupovini opreme za 1,27 dinara i SEIBL TRADE Beograd. Sa ovom kompanijom je potpisan ugovor od skoro 700.000 dinara.

PIO fond je kupio pre dva dana troslojne zaštitne maske za dva miliona dinara bez pdv od kompanije koje se bavim pružanjem konsultantskih usluga. Reč je o kompaniji  Best Quality management system u vlasništvu mladog Mitra Ćurčića (30). Samo ova kompanija je bila pozvana na pregovore o kupovini maski.

Ima i institucija koje su obustavile postupak jer nisu imale od koga da nabave maske. 

Institut za kardiovaskularne Dedinje je obustavio postupak nabavke potrošne robe za postupak raspisan krajem februara nakon što ga je kompanija Sinofarm 3. marta obavestila da ne može da isporuči opremu u roku jer je zastoj nastao u proizvodnji kooperanta i njegovoj fabrici u Kini.

Institut za onkologiju Vojvodine  je takođe obustavio nabavku  hirurških maski, mantila i kaljača jer se niko nije javio na poziv.

Zaposleni u Nacionalnoj službi za zapošljavanje tek bi trebalo da dobiju maske. Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je juče javnu nabavku za medicinske maske. Maske su namenjene za 820 savetnika za zapošljavanje, evidentičare i savetnika za osobe sa invaliditetom koji direktno rade sa strankama, kao i za još 1.000 ostalih zaposlenih.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara