Kompanija Er Srbija proslavila pet godina postojanja

Premijerka Ana Brnabić poručila je na proslavi povodom pet godina kompanije Er Srbija da će Vlada nastaviti da pruža snažnu podršku nacionalnom avio-prevozniku.

"Vlada Republike Srbije nastaviće da podržava snažno ''Er Srbiju''. Ta podrška biće u skladu s pravilima Evropske unije kao što je bila i do sada, ali nam niko ne može zabraniti niti nas bilo ko može ograničiti da ''Er Srbiju'' podržavamo", rekla je Brnabićeva.

Ona je ocenila da "Er Srbija" igra ključnu ulogu u razvoju turizma, unapređenju privredne saradnje s brojnim zemljama i jačanju brenda nase zemlje. 

Podsetila je da je pre pet godina Srbija ponovo mogla da se pohvali da ima nacionalnog autoprevoznika koji može da poveže i nju ali i region s velikim brojem evropskih i svetskih metropola. 

"Tim koji je tada predvodio prvi potpredsednik Vlade, danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rukovodio se time da treba da iskoristimo našu geostratešku poziciju i ponovo postanemo nezaobilazna tačka na turističkoj i poslovnoj mapi Evrope", rekla je srpska premijerka. 

Od 2014. do danas Srbija, dodala je, to zaista polako ponovo i postaje. 

"Er Srbija" je prošle godine, kako je naglasila, ostvarila najbolji rezultat u istoriji kompanije, a i dalje je najbrže rastuća avio-kompanija u regionu 

"''Er Srbija'' je već pet godina važan pokretač srpske privrede. Uverena sam da je pred nama vreme sa još boljim rezultatima i da je perspektiva daljeg razvoja dobra", rekla je Brnabićeva. 

Premijerka je izrazila očekivanje da će "Er Srbija" i Aerodrom "Nikola Tesla" nastaviti da beleže zajednički rast i ubrzanje razvoja u budućnosti. 

Prema njenim rečima, kompanije kakva je "Er Srbija" pokazuju takođe da je promena moguća, ali da u tu promenu zaista mora da se veruje, da se ne plaši, da se bude oran i vredan, pomaže i da se imaju dobri i jaki partneri. 

"I danas imamo snažu viziju, i što je još važnije imamo snagu, znanje, ljude da tu viziju sprovede u delo", naglasila je Brnabić. 

"Ova vlada kao i prethodna stremi najboljim rezultatima, ispisuje stranice nove ekonomske istorije Srbije na temelju vrednog i posvećengo rada, izgradnje ekonomije koja je razhvojna stvaralačka i koja daje šansu svima koji žele da žive od svog rada", rekla je Brnabić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara