Kompanija iz Hrvatske kupila 50 odsto udela u pekarskom lancu Hleb i kifle

Foto: Wikimedia/Свифт

Novi vlasnik 50 odsto udela u srpskom pekarskom lancu "Hleb&kifle" je kompanija iz Hrvatske, SEE Bakery International d.o.o., koju je osnovala istoimena kompanija iz Luksemburga, prenosi SEEbiz.

Na sajtu Agencije za privredne registre (APR) u rešenju koje je donijeto 5. avhusta 2020. godine, izbrisano je ime dosadašnjeg suvlasnika, odnosno člana Upravnog odbora Srđana Mladenovića.

Takođe je zabeležen i uplaćeni novčani ulog od 215 miliona dinara dinara na dan 23. jul 2020, što odgovara udelu od 50 odsto.

Ostali udeo od 46 odsto se vodi na poslovno ime "Hleb i kifle doo", a 4 odsto na Tamaru Žujović.

Iza luksemburške kompanije stoji britanski fond MID Europa, koji posluje na ovim prostorima, a prošle godine je kupio hrvatskog poznatog pekarskog giganta, firmu Mlinar.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (3)

  • Slavica

    A što su Hleb i kifle uopšte značajne kao vest? Kaga to zanima? Da su znali da naprave hleb i kifle, nisu. Ni to, osnovno. Najgora pekara u gradu. Sad će možda da nauče :)!

  • InsajderBG

    Ovde se radi o sledecem,Mladen Grujic ,vlasnik Lilly drogerie,"pravi" Hleb&kifle (kopira St.Paul pekaru iz Francuske).Dolaze ljudi direktno iz te firme koji kopiraju do poslednjeg slova,da nije u pitanju fransiza,vidi se da je osnovana 1952 navodno.A zasto je ta godina bitna,jeste zato sto je tada otvorena Ishrana Smederevo,Grujic prikazuje kupcima kako je to u stvari firma koja postoji jako dugo,i kao je to nastavak te kompanije. Mid Europa parnters predstvavlja krem da le krem investicionih fondova,nakon kupovine svih clanica Salford grupe (Imlek,Knjaz,Bambi) svi bivaju prodati do Imleka.Na celu ovog fonda je Andrej Jovanovic(vlasnik nekadasnjeg Chipsy fabrike) ali ne i vlasnik jer iza ovog fonda stoji mnogo jaci igraci.

  • Pol Pot

    Pekaru kupila firma sa tradicijom u pekarstvu. Osnovana davnog 24 Aprila 2019. i to iz Luksemburga. U poslovnom svetu poznatog kao biznis Meka i Medina. Dal je došlo vreme da su Ndrageta.Kamora i Trijade ušle na velika vrata u srBsku privredu. U čemu se ovde radi?

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.