Foto: Vega IT

Kompanija Vega IT je investirala 200.000 evra u startap Publitio

Foto: Vega IT
Iako Publitio već uspešno posluje, Vega IT je investirala u ovaj startap u svrhu ostvarenja Publitio vizije da postane lider na polju skladištenja, obrade i serviranja svih vrsta medijskog materijala, navode iz kompanije.

Osnivači kompanije Vega IT veruju da je, uz obrazovanje, promocija i razvoj preduzetništva u Srbiji najvažnija stvar za prosperitet naše države. Takođe, smatraju da nije dovoljno da njihova kompanija bude uspešna nego da mora postojati i puno drugih uspešnih kompanija, koje se bave pružanjem usluga i prodajom sopstvenih proizvoda, kako bi se podigao standard života u zemlji u kojoj živimo.


Saša Popović, osnivač kompanije Vega IT, izjavio je: "Mi uvek polazimo od toga ko su ljudi koji vode neki biznis i koliko su oni sposobni da plasiraju proizvod na globalno tržište. U ovom slučaju smo bili oduševljeni i osnivačima Publitia i njihovim proizvodom. Verujemo da Nemanja i Vujadin, koji su osnivači Publitia, mogu da postignu neverovatan uspeh sa svojim biznisom, a mi ćemo se potruditi da im pomognemo u tome".

Kosta Andrić, direktor ICT HUB Venture, izjavio je: "Publitio je naša prva investicija i startap sa kojim smo započeli saradnju u jako ranoj fazi razvoja proizvoda pre nešto manje od dve godine. Verovali smo u tim i jako smo srećni što sada dobijamo snažnog i uglednog strateškog partnera koji će podržati dalji rast tima i razvoj proizvoda”.

U Publitio je dosad investirano 30.000 evra od strane ICT Hub Venture, koji je prvi privatni investicioni fond u Srbiji za startape u ranoj fazi razvoja, i 80.000 evra od strane Fonda za inovacionu delatnost.

Publitio je startap koji omogućava da kompanije koje razvijaju web i mobilne aplikacije skladište i manipulišu fotografijama i video fajlovima na jednostavan način, bez ikakvog programiranja. Publitio ima za cilj da pojednostavi koriscenje "cloud storage" infrastrukture kroz WEB i API rešenje koje je Publitio tim razvio i nastavlja da unapredjuje.

Vega IT je kompanija koja je u potpunosti u domaćem vlasništvu. Kompanija je osnovana 2008. godine sa sedištem u Novom Sadu, bavi se razvojem softverskih proizvoda i posluje na tržištima Velike Britanije, Švajcarske, Nemačke, Belgije i Holandije.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara