Srbija

11.01.2022. 09:53

Nevena Petaković

Autor: Nova Ekonomija

Konačno raspisan tender za izgradnju podzemne garaže „Pinki“

"Parking servis" Beograd raspisao je tender za izgradnju podzemne garaže "Pinki" sa izradom tehničke dokumentacije. Procenjena vrednost javne nabavke je 700 miliona dinara.Objekat planirane javne podzemne garaže nalazi se ispod platoa Sportsko...

Pixabay

Srbija

11.01.2022. 09:53

„Parking servis“ Beograd raspisao je tender za izgradnju podzemne garaže „Pinki“ sa izradom tehničke dokumentacije. Procenjena vrednost javne nabavke je 700 miliona dinara, a investitor je Grad Beograd. 

Objekat planirane javne podzemne garaže nalazi se ispod platoa Sportskog centra „Pinki“ u Zemunu.  Parking garaža je planirana kao jednoetažna podzemna garaža sa 150 parking mesta, piše u dokumentaciji.

Javna nabavka obuhvata uslugu izrade tehničke dokumentacije za izgradnju javne podzemne garaže i radove na izgradnji javne podzemne garaže.

U specifikaciji se navodi da je ukupni kapacitet garaže 150 parking mesta, od čega je za potrebe parkiranja osoba sa invaliditetom planirano osam parking mesta (oko 5 odsto).

U dokumentaciji piše da je Planom detaljne regulacije na ovoj lokaciji je bila predviđena garaža od 220 parking mesta.

Međutim nakon usklađivanja prostornih kapaciteta lokacije sa aktuelnim zakonima i pravilnicima koji se odnose uglavnom na zaštitu od požara nije moguće ostvariti navedeni kapacitet“, piše. 

Krajem avgusta iz Opštine Zemun je saopšteno da će podzemna garaža kod Javnog preduzeća „Pinki“ umesto jedne podzemne etaže za 160 automobila imati dva nivoa i 350 mesta za parkiranje.

„Planom detaljne regulacije bile su predviđene dve etaže, međutim, s obzirom na blizinu vode i problematiku samog terena  bila su neophodna ispitivanja. Utvrđeno je da se ovde mogu graditi dva podzemna nivoa sa oko 350 mesta. Sada čekamo građevinsku dozvolu, i dok se sprovedu procedure, izabere izvođač radova, najverovatnije je da radovi krenu na proleće 2022“, rekao je tada predsednik Gradske opštine Zemun Gavrilo Кovačević.

U Ulici kneza Miloša ipak neće biti kao u Barseloni
Na mestu nekadašnjeg Centrotekstila niče stambeno poslovni kompleks
Garaže i heliodrom Kliničkog centra Srbije daće se u koncesiju

Osim parking prostora, u objektu su planirane pomoćne, tehničke i sanitarne prostorije. U zonama ulaza i izlaza, planirani su i prostori u funkciji naplate, kontrole i obezbeđenja.

Ulazna rampa nalaziće se na prilazu iz ulice Gradski park, dok će izlazna rampa biti u Nemanjinoj. 

U planu je i rekonstrukcija postojećeg platoa ispred „Pinkija“. 

„Terenskom analizom postojećeg stanja utvrđeno je da se plato ispred SC ‘Pinki’ koristi za parkiranje vozila. Usled neadekvatnog korišćenja predmetnog prostora, postojeće popločavanje od betonskih ploča je propalo, a zelene površine su devastirane. Na pojedinim mestima betonske ploče su naknadno zamenjene betonom i asfaltom“.

Rok za podnošenje ponuda je 17. februar 2022. 

Od privrednog subjekta se traži da je, između ostalog, u vremenskom periodu 2018, 2019 i 2020. godini ostvario prihod u ukupnom iznosu od minimum 1,4 milijarde dinara. 

Uslov za izbor ponuđača je i da je u prethodne tri godine u svojstvu Projektanta, realizovao usluge izrade tehničke dokumentacije za izgradnju podzemne garaže, a najmanje za jedan projekat podzemne garaže sa minimalnom bruto razvijenom građevinskom površinom (BRGP) od 10.000 metara kvadratnih.

Potrebno je i da je u prethodne tri godine u svojstvu izvođača realizovao ugovore na izgradnji objekata podzemne garaže, a najmanje jedan objekat podzemne garaže sa minimalnom BRGP od 10.000 m2.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.