Srbija

22.02.2019. 10:18

Autor: Aleksandar Vučić

Konferencija Dan internet domena Srbije – DIDS 2019, održava se 5. marta u Beogradu

Srbija

22.02.2019. 10:18

Jubilarna deseta konferencija Dan internet domena Srbije – DIDS 2019 biće održana 5. marta u hotelu Metropol Palace u Beogradu, u organizaciji Fondacije Registar nacionalnog internet domena Srbije (RNIDS). 
Ove godine konferencija se bavi nužnošću transformacije za opstanak u digitalizovanom svetu i nudi odgovore na pitanja kako uhvatiti korak sa promenama koje se svuda oko nas već dešavaju. Zbog toga slogan Dana internet domena Srbije ove godine glasi Digitalna transformacija je već počela.
U prvom bloku biće razmotreni procesi digitalne transformacije u domenu javnih servisa i države kao najvećeg pružaoca tih usluga. 
U drugom bloku tema će biti transformacija u privredi, na nivou multinacionalnih korporacija, ali i u malim porodičnim preduzećima. 
U okviru trećeg tematskog bloka razmatraće se transformacija interneta kakav do sada znamo, uzrokovana sve masovnijom upotrebom nacionalnih pisama na globalnoj mreži.
Tokom ovogodišnjeg DIDS-a fokus će biti stavljen na činjenicu da digitalna transformacija nije apstraktni tehnološki pojam, već proces koji aktivno menja naše živote, iako toga jako često nismo svesni. 
Najkompleksnije birokratske procedure i najprijatnije aktivnosti koje obavljamo u trenucima razonode, prošle su ili prolaze kroz procese transformacije, koja nam isporučuje ne samo drugačiji manir života i poslovanja, već i pogled na svet, jer neprimetno menja i kulturne matrice.
Ako jedan banalni kućni aparat, poput frižidera, već poseduje sopstvenu IP adresu, softver koji se periodično ažurira i interfejs kome se može pristupiti bilo kad i sa bilo koje tačke na svetu, vreme je i za ubrzanu promenu svih nas, našeg načina poslovanja i obrazaca života, da nas ne bi poklopio talas zaborava.
Posebno interesantan će je biti drugi blok čija će tema biti transformacija u privredi. Nju će, iz različitih uglova, osvetliti: Ilijana Vavan, generalna direktorka kompanije Kaspersky Lab za Evropu, Roland Hajdner, direktor finansija, A1 Digital Aleksandar Blagojević, menadžer digitalne ekspoziture i podrške klijentima, Société Générale Banka Srbija a.d., Dragan Sajić, vlasnik i urednik portala Garden
Moderator će biti Radomir Lale Marković, suosnivač i direktor, TAG media.
Kao i prethodnih godina, prisustvo konferenciji je besplatno, uz obaveznu registraciju zbog ograničenog broja mesta. Registracija posetilaca putem sajta дидс.срб i dids.rs počinje u drugoj polovini februara.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.