Vesti iz zemlje

23.05.2017. 16:15

Lana Gedošević/Blic

Autor: Nova Ekonomija

Korisnicima Dajners kartice naknada se obračunava od 1. maja ove godine

Zbog pokretanja stečajnog postupka, naknada za korišćenje Dajners kartice korisnicima se ne obračunava od 1. maja ove godine.

To je vlasnike ovih kartica juče obavestio Dajners klub, kako bi znali šta treba da rade i kako da se ponašaju u novonastaloj situaciji.

Između ostalog, rečeno im je i da će sve mesečne i godišnje naknade za koje su korisnici eventualno zaduženi od 1. maja ove godine, biti stornirane, i da će im uplaćeni novac po ovom osnovu biti vraćen.

Članarina u Dajners klubu plaćala se ili mesečno ili godišnje, tako da će svima onima koji su godišnju članarinu izmirili pre 1. maja, biti storniran srazmerni deo naknade, i to će moći da vide na narednom Izveštaju o zaduženju.

Takođe, korisnicima Dajners kartice poslata je i SMS poruka u kojoj korisnike obaveštavaju da sve naredne uplate vrše na određeni račun OTP banke.

Šta će se dalje dešavati sa Dajners klubom za sada je nepoznanica, odnosno da li će se naći rešenje za ovu situaciju, da li će biti osnovan novi klub, ili će ova kartica prestati da postoji.

Dajners klub internešenel je juče sudu podneo zahtev za pokretanje stečajnog postupka, zbog prezaduženosti od oko 3,5 miliona evra. To je rezultat, kako navode, dugogodišnje zloupotrebe i neodgovornog upravljanja od strane bivšeg menadžmenta, protiv koga su podnete i krivične prijave.

U Dajners klubu internešnal kažu za Blic da su svesni problema koji je nastao početkom maja. Pored uputstva kako da nastave da se ponašaju, navode da bi troškove koji proizilaze iz kupovine na rate, korisnici trebalo da nastave da izmiruju na mesečnom nivou, onako kako budu dospevale.

„Dajners klub“: Izmirujte obaveze

„Opšti savet korisnicima je da nastave sa redovnim izmirivanjem svojih dospelih obaveza, kako bi izbegli eventualne naknadne troškove koji mogu da se pojave u slučaju neplaćanja“, navode u Dajners klubu.

Takođe, ističu i da poslednjih dana imaju stalnu komunikaciju sa svim nadležnim telima, uključujući i Narodnu banku Srbije i američkog davaoca franšize.

„Razmatraju se alternativna rešenja koja bi omogućila nastavak poslovanja na tržištu Srbije“, navode u ovoj instituciji, istakavši da se konačna odluka očekuje u narednih nekoliko nedelja.

Fingirani izveštaji

Problem sa Dajners karticom rezultirao je time da trgovinski lanci i razne druge radnje prestanu da primaju ovu karticu kao sredstvo plaćanja.

Erste kard klub je u martu ove godine kupio Dajners klub internešnal, čime se i ova kompanija našla u problemu, jer je bivše rukovodstvo Dajnersa fingiralo finansijske izveštaje i nepravilno poslovalo, što je i dovelo do ovog problema.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.