Vesti iz zemlje

27.10.2023. 09:11

Saopštenje

Autor: Čedomir Savković

Ako imate malu penziju – stiže popust na račune za struju

Foto: Nova ekonomija

Cena struje će rasti

Penzioneri koji imaju ugovor o snabdevanju strujom na svoje ime, a čija penzija ne prelazi 21.766,26 dinara, imaće pravo na dodatno smanjenje računa struju u iznosu od 1.000 dinara tokom grejne sezone, odlučila je Vlada Srbije.

Kako je saopštilo Ministarstvo rudarstva i energetike, Vlada Srbije je to omogućila tako što je izmenila Uredbe o energetski ugroženom kupcu.

Penzionerima sa minimalnom penzijom računi za struju niži za dodatnih hiljadu dinara do kraja grejne sezone.

Uredbom o energetski ugroženom kupcu koje većem broju građana omogućava se da dobiju popust za električnu energiju, gas ili grejanje.

Izmenama Uredbe pravo na umanjenje računa za električnu energiju, gas ili grejanje imaće i domaćinstva čiji su članovi ostvarili pravo na uvećanu novčanu pomoć, a omogućeno je i da se pravo na umanjenje računa stiče po službenoj dužnosti.

„Sada poseban akcenat stavljamo na naše najstarije građane i omogućili smo da penzioneri koji imaju brojila na svoje ime i penzije do 21.766, 26 dinara dobiju mesečno za hiljadu dinara niže račune za električnu energiju tokom zimske sezone“, rekla je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

Vlada Srbije je u decembru 2022. godine donela novu Uredbu o energetski ugroženom kupcu kojom je unapredila kriterijume za ostvarivanje statusa energetski ugroženog kupca.

Koji su kriterijumi za status energetski ugroženog kupca?

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. Građani nisu svesni da se naplata struje obavlja ne zakonito, i da svakog meseca plaćate iznos od 970,96 din pa i kada ne potrošite ni jedan kwh električne energije. Da bi se u to i uverili ukucajte KALKULATOR POTROŠNJE ZA DOMAĆINSTVO, tako dvotarifno brojilo sa trofaznim priključkom i odobrene snage snage 6,9 kw isto se plaća i za jednotarifno brojilo. Jasno je da skupljenjima sve više je korisnika koji nisu u stanju da plaćaju račune , pa se Vlast ovako reklamira kako pomaže sirorinji koju su potencijalni njihovi glasači,. Bliže se izbori.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.