Ministarstvo finansija poziva male privrednike da iskoriste povoljne kredite

Foto: Pixabay

U okviru vladinog programa za ekonomski oporavak nakon pademije i uz pomoć državnih garancija, banke u Srbiji izdale su kredite u vrednosti od 526 miliona evra, saopštilo je Ministarstvo finansija, prenosi Bankar.rs.

 “Prema podacima za 15. juni, odobreno je ukupno 6.332 zajma, ukupne vrednosti 526 miliona evra, uključujući ugovorene kredite, od kojih ukupno 4.996 u vrednosti od 365 miliona evra. Istovremeno, zahtevi za 3.449 kredita u vrijednosti od 453 miliona evra se prerađuje”, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

Prema podacima tog ministarstva, preduzetnici, mala i mikro pravna lica najviše su izloženi izazovima i potrebna im je pomoć u osiguravanju likvidnosti i obrtnog kapitala.

Ministarstvo je pozvalo sve one privrednike koji razmišljaju o takvoj vrsti pomoći da se prijave i iskoriste priliku.

Krajem marta Vlada Srbije uvela je finansijski paket od 5,1 milijardu evra za podršku ekonomiji zemlje, koji uključuje garantnu šemu od dve milijarde evra za zajmove komercijalnih banaka.

Rok otplate kredita je 36 meseci, uz grejs period od devet do 12 meseci, dok državna garancija pokriva do 80 odsto vrednosti zajma.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara