Vesti iz zemlje

01.07.2016. 14:57

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Ministarstvo finansija: Radimo na jačanju Budžetske inspekcije

Ministarstvo finansija saopštilo je da uvažava preporuke Saveta za borbu protiv korupcije u vezi sa radom Budžetske inspekcije i da radi na unapređenju i stvaranju uslova za jačanje kapaciteta ove službe.

Ministarstvo je saopštilo da intenzivno radi na jačanju kapaciteta budžetske inspekcije čime se uvažava preporuka Saveta da se uveća broj budžetskih inspektora.

Kako se navodi, okvir za realizaciju ovih preporuka čine Zakon o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru, koji važi do kraja 2018. godine i Strategija reforme državne uprave u Srbiji koju je donela Vlada, zajedno sa Akcionim planom zasnovanim na sprovođenju linearnog smanjivanja broja državnih službenika.

Dodaje se da je donošenjem novog Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u januaru 2016. godine, formiran Sektor za kontrolu javnih sredstava u okviru kojeg se obavljaju poslovi budžetske inspekcije, suzbijanja nepravilnosti i prevara u postupanju sa sredstvima Evropske unije i sistema javnih nabavki.

„Uvažavajući smernice Saveta za borbu protiv korupcije i daljim sprovođenjem aktivnosti usmerenih na jačanje kapaciteta i unapređenje rada Budžetske inspekcije, uvereni smo da će kvalitet i kvantitet rada Budžetske inspekcije u narednom periodu, sasvim izvesno, biti unapređen“, piše u saopštenju Ministarstva finansija povodom izveštaja Saveta za borbu protiv korupcije o kapacitetima Budžetske inspekcije.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

  1. E, baš ste preterali. Razumem da banke žive od klijenata, ali što je mnogo, mnogo je. Svaka vam čast. Zapitajte se da li ljudi mogu to da podnesu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.