Zoran Đorđević FOTO: N1

Ministarstvo: Nabavka vozila nije unapred dogovorena

Zoran Đorđević FOTO: N1
Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije negiralo je danas da je javna nabavka vozila, uglavnom za potrebe inspekcija, unapred dogovorena.
 
"Procenjena vrednost javne nabavke vozila putem operativnog lizinga je 60 miliona dinara, marke vozila nisu unapred definisane, niti je sklopljen dogovor sa ponuđačem koji će realizovati traženo", navodi se u saopštenju tog ministarstva povodom napisa u medijama da je sporan način na koji se nabavljaju vozila.

Dodaje se da je operativni lizing praksa koja se koristi u mnogim zemljama Evropske unije, a koja podrazumeva znatne uštede, jer obuhvata pored automobila, njihovo servisiranje, registraciju, osiguranje, popravke i ostale operativne stvari.

PROČITAJTE JOŠ:

Sva vozila će biti opremljena GPS uređajima, što će, kako je istaknuto, omogućiti kontrolu, transparentnost i racionalnost korišćenja vozila.

Automobili koji budu nabavljeni putem javne nabavke biće pretežno namenjeni inspektorima rada i inspektorima u oblasti socijalne zaštite (oko 90 odsto), radi brzog, efikasnog i bezbednog obavljanja posla, koji trenutno vrše u otežanim uslovima s obzirom na to da su vozila koja poseduju stara, veliki procenat u čestom kvaru, a 12 potpuno van funkcije, objasnilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

"Bolji standard, uslovi rada, bezbednost i materijalni položaj zaposlenih, ali i svih građana Srbije su prioritet  Ministarstva. Nabavka vozila na ovaj način je jedan od segmenata putem kojih ćemo ostariti ovaj cilj", rekao je ministar Zoran Đorđević.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara