Vesti iz zemlje

25.07.2023. 12:23

eKapija

Autor: Nova ekonomija

Na Paliću u planu dogradnja hotela, širenje zoo vrta, kao i novi objekti

Wikimedia/Mister No

Gradska uprava u Subotici oglasila je rani javni uvid plana detaljne regulacije za centralni deo prostora Banje Palić na Paliću, kojim je za ovaj prostor predviđena dogradnja postojećih hotela, širenje zoološkog vrta, ali i gradnja novih smeštajnih kapaciteta, bazena i sportskih terena, piše eKapija. 

U planu se navodi da je za zonu Velikog parka i obalni pojas predviđena dogradnja objekta hotela Park i Jezero, kao i objekta Bagojvar.

U delu Velikog parka koji koristi Teniski klub Palić planirana je dogradnja klupskog objekta i izgradnja hale iznad postojećih terena uz koridor pruge Subotica-Segedin.

Na zapadnoj obali jezera u neposrednoj blizini postojećeg Jedriličarskog kluba u planu je objekat namenjen za sportove na vodi (jedriličarstvo, veslanje, surfing) sa pratećim sadržajima.

U sklopu Ženskog štranda je planirana izgradnja bazena koji bi bio lociran unutar prostora jezera kao izdvojena celina.

Kupalište će, kako piše, da se uredi prostorima-platoima i „molovima“ za sunčanje i opremi savremenim sadržajima za zabavu i rekreaciju na vodi – vodeni tobogani, skakaonice.

U okviru zone Zoološkog vrta, planirano je da se postojećoj osnovnoj parceli kompleksa pripoje ostale parcele koje nisu uređene (pripadaju ZOO vrtu) i na taj način se oformi jedinstvena parcela ZOO vrta.

Maksimalna spratnost planiranih objekata je P+1, a visina planiranih objekata će zavisiti od vrste životinja za koje su namenjeni.

U planu je i kompleks Dobrovoljnog vatrogasnog društva Palić, a izgradnja objekata u sklopu kompleksa treba da je usaglašena sa propisima i normativima vezanim za ovu vrstu objekata.

U zoni namenjenoj stambeno-turističkim sadržajima planira se izgradnja stambenih objekata sa sobama za izdavanje ili poslovnim sadržajima, turističko-ugostiteljskih objekata sa smeštajnim kapacitetima, kao i izgradnja objekata namenjenih sportu i rekreaciji.

U zoni namenjenoj banjsko zdravstveno-rekreativnim sadržajima se dozvoljava izgradnja lečilišno-terapeutskih (zdravstvene usluge) i rehabilitaciono-relaksacionih i rekreativnih objekata (tipa wellness, spa ili sličnih centara) sa smeštajnim kapacitetima, kao i izgradnja objekata namenjenih sportu i rekreaciji (sportski tereni na otvorenom i u sklopu višefunkcionalnih sportskih dvorana, aqua park sa bazenima toboganima na lokaciji nekadašnjeg muškog štranda ili uz Krvavo jezero).

Obrađivač plana je JP za upravljanje putevima, urbanističko planiranje i stanovanje Subotica, a rani javni uvid trajaće do 7. avgusta.

Država izdvaja 480 miliona za završetak spa centra na Paliću

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.