Srbija

03.09.2016. 10:11

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Na Roštiljijadi napravljena rekordno velika pljeskavica od 61 kilograma

Srbija

03.09.2016. 10:11

Roštiljdžije Igor Đorđević i Miloš Sentić iz leskovačkog restorana Pera Ždera napravili su na Roštiljijadi pljeskavicu od 61 kilograma, prečnika 154 santimetra, debelu 3,5 santimetara i time postigli novi rekord u Srbiji.

Dvojica majstora su time oborila sopstveni prošlogodošnji rekord, kada su na istoj gurmanskoj manifestaciji u Leskovcu ispekli pljeskavicu od 59 kilograma.

Đorđeviću, koji je menjao pomoćnike, to je deveti rekord u pravljenju najveće pljeskavice na svetu.

„Večeras je bilo najteže, posebno pri okretanju pljeskavice. Ipak, poslužila nas je sreća i komisija je priznala rekord“, rekao je Đorđević novinarima.

Predsednik tročlanog žirija Rodoljub Čučković ocenio je da je bilo kritično i da je komisija „jedva priznala rekord“.

„Došlo je do pucanja pljeskavice pri kraju na jednom njenom delu, ali smo odlučili da priznamo rekord jer je pljeskavica ostala cela. Po propozicijama, ona se peče 90 minuta, a oni su je skinuli sedam minuta ranije i zato je došlo do problema“, objasnio je predsednik žirija.

Roštiljdžije su sve vreme muzikom bodrili trubači s bine orkestri Božidara Nikolića Donje i Fejata i Nebojše Sejdića, kao i brojni Leskovčanima kojima je kasnije pljeskavica podeljena iseckana na parčiće.

Sutra uveče će na istom mestu tim iz leskovačkog restorana Koliba pokušati da obori večerašnji rekord.

Ovogodišnja Roštiljijada traje do nedelje, 4. septembra.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.