Na vinskoj mapi Srbije naći će se i Vrnjačka Banja zahvaljujući novootvorenoj vinariji Grabak, a „srpska Toskana“ najavljuje i razvoj vinskog turizma.
Iz vinarije Grabak kažu da je uloženo mnogo novca i truda, ali imaju za cilj proizvodnju vina vrhunskog kvaliteta po pristupačnim cenama.
Turistička organizacija Vrnjačke Banje ističe da se u ovoj vinariji, osim podruma sa vinom i vinograda, nalaze i bazeni i teniski teren.
Miša Jovanović, vlasnik vinarije kaže da je svaki početak težak.
„Ulaganje u prostor i opremu mnogo košta, a i dosta truda treba uložiti u ceo projekat. Velika mi je želja da jednog dana proizvodim vrhunsko vino s pristupačnim cenama, kako bi pravi ljubitelji vina mogli uživati u njegovom kvalitetu“, kaže Jovanović.
Kako kaže, da bi čarobni nektar u vašoj čaši zaista bio čaroban, potrebna je vrhunska sirovina ali treba znati i kada skidati grožđe s loze, kada brati, koliko dugo ga držati u buretu, koliko dugo u flaši i na kraju s kojom hranom ga poslužiti.