FOTO: EUgenstepan/Wikimedia Commons

Navodna koncentracija Fortenove: Turizam, bioskopi, posredovanje u osiguranju...

FOTO: EUgenstepan/Wikimedia Commons

U Zaključku Komisije za zaštitu konkurencije navodi se 21 preduzeće u Srbiji nad kojim je navodno preuzela kontrolu Fortenova Grupa, naslednica propalog koncerna Agrokor, bez prethodnog odobrenja koncentracije.

Zaključak je objavljen u poslednjem broju Službenog glasnika.

Osim poznatih preduzeća prethodno u vlasništvu koncerna Agrokor, kao što su Frikom, Dijamant, Mivela MG, PIK Vrbovec, Nova Sloga i Kikindski mlin, iz Zaključka se vide sve firme u Srbiji koje su bile povezane sa tom kompanijom.

Tu su turističke kompanije Kompas d.o.o., Atlas Ambasador i Adriatica.net, društvo za informacione tehnologije KRON d.o.o. i M-Profil SPV, koji se bavio proizvodnjom čeličnih konstrukcija, krovnih i fasadnih panela.

Među 21 preduzećem je i pet kompanija sličnog imena koje su prešle u ruke Ivice Todorića kada je kupio pet propalih beogradskih bioskopa – Jadran, Voždovac, Slavica, Partizan i Kozara.

Todorićeva Idea je preuzela ove bioskope od kiparskih firmi koje su postale vlasnice bioskopa 2007. godine nakon što je „Beograd film" privatizovao biznismen Nikola Đivanović.

Tu je i tehnološka kompanija mStart Business Solutions, kompanija za posredovanje u osiguranju AGKOR i trgovinsko preduzeće Angropromet, preko kog je Idea došla u posed više lokacija za prodavnice.

PROČITAJTE JOŠ:

Naslednik Agrokora pod lupom nadležnih u Srbiji

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara