Srbija

27.03.2017. 11:28

Beta

Autor: Nova Ekonomija

NBS od 27. marta do 1. aprila obeležava Svetsku nedelju novca

Srbija

27.03.2017. 11:28

Narodna banka Srbije od 27. marta do 1. aprila obeležava Svetsku nedelju novca, koja se organizuje na inicijativu Međunarodnog pokreta za finansijsku edukaciju dece i omladine u celom svetu. 

Osim posete Centru za posetioce Narodne banke Srbije i stručno vođenje kroz stalnu postavku i tematske izložbe, planirane su aktivnosti na temu finansijskog obrazovanja za mlade. 

Biće organizovane radionice Moj budžet i ja, Lažni novac i kako ga prepoznati, Znamenite ličnosti na dinarskim opticajnim novčanicama i Dinar naš novac, turniri u edukativnim igrama Monetura i Finansije za kasnije, stručno predavanje za učenike srednjih škola. 

Planirano je i gostovanje studenata Ekonomskog fakulteta iz Kosovske Mitrovice u Narodnoj banci Srbije, kao i predstavljanje aktivnosti Narodne banke Srbije iz oblasti finansijske edukacije na školskom sajmu kulture Tržnica ideja, u prostorijama Istorijskog muzeja Jugoslavije. 

Aktivnosti će biti organizovane u objektu Narodne banke Srbije u Beogradu u Ulici kralja Petra 12, u Osnovnoj školi Karađorđe u Beogradu, na Fakultetu za ekonomiju, finansije i administraciju – FEFA u Beogradu, u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Kruševcu i na školskom sajmu kulture Tržnica ideja, u prostorijama Istorijskog muzeja Jugoslavije. 

Svetska nedelja novca predstavlja akciju čiji su ciljevi edukacija dece i omladine o novcu, štednji, preduzetništvu i sličnim temama kroz zabavne i interaktivne aktivnosti. 

Aktivnosti u okviru Svetske nedelje novca organizuju škole, univerziteti, ministarstva, centralne banke i druge finansijske i obrazovne institucije širom sveta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.