Foto: Mister No (Wikipedia)

NBS pravi registar startapa u Srbiji

Foto: Mister No (Wikipedia)
Narodna banka Srbije pozvala je startap kompanijama koje su osnovane u Srbiji i/ili koje posluju u Srbiji da se jave NBS radi uspostavljanja registra startap kompanija.
 
U saopštenju se navodi da NBS nastavlja sa pružanjem podrške poslovnoj zajednici u vezi sa primenom novih tehnologija kojima se olakšava poslovanje privrednih subjekata i unapređuje sveukupni poslovni ambijent u Srbiji, pa je iz tog razloga na svojoj internet prezentaciji objavila javni poziv startapovima koji se bave kreiranjem inovativnih proizvoda i usluga na tržištu Srbije i šire, da dostave svoje podatke kako bi se formirao registar startap kompanija.
 
Pretragom ovog registra potencijalni korisnici usluga startap kompanija, investitori, istraživači i drugi, moći će lako i jednostavno da nađu podatke o startap ekosistemu u našoj zemlji, navodi NBS. 
 
Detaljnom analizom prikupljenih podataka o startapovima, Narodna banka Srbije biće u prilici da još efikasnije formuliše predloge mera za stvaranje povoljnije poslovne klime za pravna lica i preduzetnike, navodi se u saopštenju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.