Vesti iz zemlje

21.06.2019. 11:12

Nova ekonomija

Autor: Ivan Stamenković i Nikola Vučković

Norveška daje 700.000 evra za nova radna mesta u Srbiji

Kroz projekat „Norveška za vas“, Kraljevina Norveška izdvojila je 700.000 evra u okviru javnog poziva za podršku novim preduzetnicima i unapređenju produktivnosti postojećih preduzeća i otvaranje novih radnih mesta, navodi se u saopštenju UNOPS-a.

Predloge projekata za dodelu bespovratnih sredstava mogu da podnesu budući preduzetnici i postojeća mikro i mala preduzeća iz 91 lokalne samouprave obuhvaćene projektom do 17. jula 2019, a maksimalna vrednost podrške može biti 10.000 evra.

Ovaj javni poziv ima za cilj da doprinese uravnoteženijem društveno-ekonomskom razvoju kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja i poveća socijalnu koheziju u manje razvijenim područjima. Kao rezultat ovih aktivnosti, očekuje se otvaranje najmanje 70 novih radnih mesta kroz poboljšanje poslovanja postojećih preduzeća i osnivanje novih poslovnih subjekata. 

PROČITAJTE JOŠ:

Poziv je podeljen u dve partije vredne po 350.000 evra – prva je namenjena nezaposlenima koji žele da započnu poslovanje, a budući preduzetnici kojima bude odobreno finasiranje biće u obavezi da finansijski učestvuju u projektu sa deset odsto od ukupne vrednosti projekta. 

Na drugu partiju mogu se prijaviti preduzeća registrovana u periodu od 1. januara 2014. do 31. decembra 2018, kojima je potrebna podrška za otvaranje novih radnih mesta, a biće u obavezi da daju gotovinski udeo od 20 odstvo od ukupnih troškova projekta. 

Detaljni kriterijumi javnog poziva i dokumenta za podnošenje prijave dostupni su na sajtu projekta „Norveška za vas“ http://norveskazavas.org.rs/public-05-2019-srb.html

Informativne sesije na kojima će svi zainteresovani moći da dobiju pojašnjenja i detaljnije informacije biće održane od 24. do 28. juna 2019, prema utvrđenom rasporedu:

  • Ponedeljak, 24. jun, Zrenjanin, Gradska uprava Grada Zrenjanina, Multimedijalna sala (Trg slobode 10, Zrenjanin), 10.30 časova

  • Utorak, 25. jun, Velika Plana, Dom Omladine (Branka Radičevića 1, Velika Plana), 10.30 časova

  • Sreda, 26. jun, Loznica, Omladinski centar (Trg Jovana Cvijića bb, Loznica), 10.30 časova
  • Četvrtak, 27. jun, Kraljevo, Regionalna privredna komora (Mala sala, Omladinska 2, Kraljevo), 10.30 časova

  • Petak, 28. jun, Lekovac, Visoka poslovna škola strukovnih studija (Vlade Jovanovića 8, Leskovac), 10.30 časova.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.