FOTO: Jugpress

Nova „Savamala“ u Vranju: Zapaljena imovina privatne firme

FOTO: Jugpress
  • 15.04.2019.

  • 16:14

  • Nova ekonomija, Južne vesti, Jugpress, Infovranjske, Vranjenews

  • 1 komentar

Maskirani i naoružani napadači oko 2 sata posle ponoći u selu Prevalac kod Vranja vezali su stražara i zapalili gotovo kompletan vozni park u bazi privatnog preduzeća za niskogradnju 5D, javile su Južne vesti. 

"Oko dva sata noćas su došla tri lica sa fantomkama vezali stražara, iako je sve bilo osvetljeno i pod kamerama. Jedno lice ga je ,sa pištoljem, čuvao, dok su dve osobe palile kamion po kamion, razne mašine i na kraju su došli do dela na kome se nalaze asfaltna i betonska baza”, kaže za Jugpress finansijski direktor građevinskog preduzeća  „5D", Sonja Ugrčić, snaja vlasnika firme.

Kako preciziraju infovranjske.rs, tri napadača zapalila su tri kamiona kipera, sedam miksera i dva utovarivača na fabrici za proizvodnju betona.

"Firma posluje legalno, i sve smo poslove dobijali na tenderima. Materijalna šteta je ogromna, ali je veća šteta pričinjena zaposlenima u firmi koju su sada ostali bez posla",  rekao je za infovranjske.rs Dalibor Ugarčić, koji sa ocem vodi „5D".

Ugarčić kaže da je šteta, grubo rečeno, oko 80 miliona dinara, a da je sada dovedena u pitanje izgadnja stanova za bezbednjake u Vranju, jer je „5D" na tenderu dobila snabdevanje ovog posla i turskih partnera betonom.

Vranjenews.rs portal je objavio da se nezvanično sumnja da je požar podmetnut.

Podsećamo, ovaj događaj podseća na dešavanja iz beogradske četvrti Savamala. Gotovo u isto ovo vreme pre tri godine, u izbornoj noći parlemantarnih izbora, maskirani napadači pod fantomkama, na bagerima,  nekoliko ljudi lišilo je slobode, vezalo, a gotovo ceo kvart, među kojima je i imovina privatnih kompanija, je srušen. 

Nekoliko nedjelja nakon toga, stražar u jednom od preduzeća je preminuo u bolnici, najverovatnije i zbog stresa koji je doživeo te noći. 


Vranjenews.rs piše da je građevinsko preduzeće "5D" Vranje, odnosno vlasnik Dušan Ugrčić počeo sa radom 1970. godine kao privatna građevinska radnja. Od 1988. godine posluje kao građevinsko preduzeće "5D" i usko se specijalizovalo za poslove niskogradnje i rušenje objekata. 

U poslednjih deset godina učestvovali su u izgradnji značajnijih objekata: Brana Prvonek za vodosnabdevanje Vranja (1995 – 2003), nasipanje brane; čišćenje akumulacije jezera Brana "GOČ" za vodosnabdevanje Vrnjačke Banje (2000 – 2001) nasipanje brane i čišćenje akumulacije jezera; Kasarnski kompleks Cepotina, izrada puteva, izrada kanalizacije, vodovoda i široki iskopi za sve objekte (2001-2003); British American Tobbaco, DIV – Vranje rušenje objekta, izrada drenaže za objekte (2004 - 2005); Holcim Group, Novi Popovac, rušenje objekata (2005), Bolnica Niš, rušenje objekata (2005); Philip Moris International, Niš, rušenje objekata (2005 – 2006); Knauf Insulation, Surdulica, rušenje starog pogona za proizvodnju kamene vune, za topljenje kamena (2006 – 2007); Knauf Insulation, Surdulica, spoljno uređenje fabrike (saobraćajnice u krugu fabrike, atmosferska kanalizacija, fekalna kanalizacija (2007).

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Mića

    Nije hteo da plaća reket i eto...